Har du et enkeltpersonforetak eller en liten bedrift? Da er du sikkert lei av å høre meg snakke om hvor enkelt det er å sende faktura med fiken. Så vi gir oss her, fordi vi liker enkelt. Fiken. Superenkelt regnskap. Prøv gratis på fiken.no
Velkommen til høstens store eventyr, Vokteren. Følg 14 kjente deltakere på deres dramatiske ferd opp til Stetin. Det blir bål, svette og tårer. Og Vokteren, ja, han ser alt.
Hvor langt er du villig til å gå for å vinne? Utrolig mye penger. Vokteren. Se nå på TV2 Play.
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tikketystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000 per PC? Men hvis du legger til en pluss diamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plante på kontoret?
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Bli med en tur til Tyskland. Åh, jeg tror ikke du rangrer. Følg med.
Hei og hjertelig velkommen til nok en episode av podcasten min Kjell Svinkjeller. Alt er hyggelig å høre til Kjell, da har man mulighet til å rime på vin i kjeller. Ja, ja, ja, ordspill, ordspill, veldig gøy, veldig gøy. Og i dag så skal vi reise til Tyskland. Vi skal til Pfalz.
Jeg synes det er morsomt når de har PF-fals. Og slutter med en set, da har du virkelig dratt til. Vi skal til en prosess som heter Fondvinning. Høres jo veldig bra ut. Fondvinning, sier du? Ja, da går det vel bra. Du vinner den her. Egentlig er disse mest kjent for sine rislinger. De lager fantastisk deilige rislinger. De har holdt på faktisk siden 1849. Så de har holdt på en stund, og så har de...
vingårer i de to mest anerkjente vinmarkene i Fas også, Jesuitgarten og Kirchenstück. Dette her med vinåkere og Tyskland er veldig, veldig forvirrende, bare så det er sagt, fordi at du kan stå og titte utover det du tror er en åker, som er delt inn i masse mindre paskjeller,
Så det heter det ene der og det andre der, så du må nesten stå ute i åkeren for å vite hva som er hva. Nå er Jesu Ytgarten og Kristiansvik litt større, så der er det faktisk flere produsenter som har paskjeller i akkurat de åkerne. Så det er litt gøy. Så her er det faktisk motsatt, og da blir det plutselig motsatt, og da...
Da blir dere sure til. De har holdt på med økologisk og litt sånn biodynamiske prinsipper siden 2008, så det er ordentlig folk, selv om noen av disse biodynamiske prinsippene er litt sånn koko, synes jeg. Noen av dem er veldig opplagte og veldig klare.
Men akkurat det som jeg synes er litt sånn det rareste er, jeg skal ikke gå gjennom på alle biodynamiske prinsipper, men det er veldig viktig at du fyller et kuhorn med gjødsel, og så planter du den i den nordlige delen av åkeren. Akkurat den delen der, den kjenner jeg ikke helt. Men at man skal plukke drunene for eksempel ved fullmåne og ved flo, altså når det er høyvann, da er det mye mer vann i drunene, det ser jeg.
Fordi at flo og fjære går også inn på drunene, altså er det lavvann og nymåne, så er det faktisk mindre væske i drunene hvis det er fullmåne og høyvann. Og dette kan man bare veie, så det er i og for seg greit. Så det er mye rart som foregår her ute.
Men jeg skal faktisk snakke om alt annet enn risling når det gjelder fondvinning. Og det er jo det vi tenker på da. Når vi tenker på Tyskland så er det jo veldig mye risling, risling, risling. Det er liksom det vi ser for oss for tyske markedet. Men da kom det nyhet. Det kom til nyhet i marslippet som jeg synes var litt festlig. Og så passer den egentlig veldig bra nå.
Fordi at nå er det jo snart 17. mai, det er mai, det er kristig himmelfart, og det er pinsen kommer, og alle disse høytidsdagene. Mai er full av røde ager innimellom, som gir oss fantastiske anledninger til å drikke noe som jeg synes passer veldig, veldig bra i mai, nemlig rosa musærene.
Rosa muserene er kjempekult, for der har du litt av den syrlige sitrusen som man har i vanlige muserene, og så går det over i en litt frisk jordbær, markjordbærfrykt. Og så danser den ofte litt tilbake igjen til sitrus og lime på slutten, for da kommer syret på slutten.
Og jeg synes jo at 17. mai i bord og festlige anledninger er helt perfekt når det skal lages museerne i Rosevien. For det er det det er.
Dette er en perlevin, sånn det er ikke sånn der super, super, det er ikke laget på tradisjonelle metoder, sånn champagne her, men det er mer en perle enn museerne. Så de bar litt sånn frisk, syrlig frukt. Og så synes jeg prisen var helt genial, for den koster 169-170 kroner, og er nå på vei inn i alle pool nær deg, for den er kommet inn i basis, skal nå være i basis i ett år, for det har
kongelig norsk vindmonopol bestemt, så nå har den ett år på seg, og hvis den selger godt nok, og for eksempel du og alle vennene dine kjøper nok av dette her, og tenker at dette her var digg,
Så får den være der. Da blir den. Og hvis den rykker ut, da hender det at den forsvinner helt ut av alt. For da har de gitt den et år og prøvd, og så fant de ut at nei, dette her er for tungt å jobbe med. Dette skjønte ikke de norske folk. Og så forsvinner den ut. Og så er det litt sånn ut fra hvilken kategori og hvor mye den konkurrerer med som bestemmer om
den blir eller ikke. Altså i rislingkategorien så er det da må du selge ganske mye flasker, da må du selge mye liter for å komme og holde plassen din. Men jeg er litt usikker på om museerne Perlene Wien den har nok ikke så mange konkurrenter, og da er det kanskje litt lettere. Eller kanskje faktisk Pole bestemte seg for at dette her er faktisk noe vi vil ha i sortimentet for å ha bredden. Og der er Pole kjempeflinke.
Kjempeblinke til å ha litt beredde når det gjelder viner. Deres oppgave er å sørge for at vi har tilgang på det meste. Og det synes jeg de gjør meget bra også. Så det liker vi.
Så vi skal da som sagt til Fals og Fondvinning, som da, altså jeg tror ikke de har holdt på med å lage denne rosé-varianten så altfor mange år. Jeg tror det er en nyvinning fra Fondvinning. Lages på Pinot Nardruen, verdens kjæreste.
kjent drue som heter spetburgunder i Tyskland. Det kunne de jo for seg skrevet på. Jeg synes det er mye morsommere at de bruker spetburgunder. Men jeg skal ikke krangle det. Men har en frisk, litt sånn naturlig, fresh jordbær smak i denne friske siturusen. Og ikke så altfor mye bobler som gjør at dette her er rett og slett topp. Så
Da avslutter jeg der, for nå ringte det faktisk på døra. Så nå skal jeg gå og åpne opp, og så sier jeg ha en fantastisk dag, og så ses vi snart igjen. Nå er det snart 7. mai. Ha det bra!
Sånn, da skal alt være klart for å rulle ut det nye tiketsystemet deres. Og alle de ansatte har tilgang? Har du ansatte? Det blir 50 000 ekstra. Altså, det er jo de som må logge inn når de har problemer med PC-en sin. Har de hver sin PC? 10 000 ekstra. 10 000? Per PC. Men hvis du legger til en plusstiamant superbruker, så får du de første til halvpris, de neste til kvartpris og 7% rabatt dersom du har færre enn 13 saker i måneden. Er ikke det veldig... Hvis du har plantet på kontoret...
100 000 ekstra. Nei, prøv Pure Service i stedet du. Ticketsystemet uten skjultekostnader og egen rådgiver inkludert i prisen. Pure Service. Saken er løst. Med Svea på laget er det enklere og raskere å lykkes. Få bedre likviditet, friskmelde økonomien eller samle dine lån. Svea. Vi heier på mennesker og bedrifter i endring og skaper finansielt handlingsrom.