Lyreko
Velkommen til Pengesnakk-podcast. Podcasten hvor jeg, Lise Wermelik Kristoffersen, snakker om sparing og alt annet som har med penger og økonomi å gjøre. I dag skal jeg snakke om flipping. Av og til er det noen av dere som synes det blir litt mye sparesnakk og litt lite prat om å tjene penger. Men dagens episode handler altså om å gjøre litt penger. Og aller først, hva er flipping?
Flipping er å skaffe til vei noe, for så å selge det med fortjeneste. Det kan for eksempel være å kjøpe en kommode på Finn.no for 50 kroner og selge den for 2 000. Eller å kjøpe en bil for 40 000 og selge den for 50 000. Og hvordan er det mulig? Det er jo ikke sånn at alle kommoder på Finn eller Facebook Marketplace eller disse andre stedene kan kjøpes billig og selges dyrt.
Når det gjelder bil, så er det ofte sånn at den går ned i verdi, ikke opp. Men det kan være flere grunner til at ting kan flippes. Det første jeg vil nevne, det er design. Det handler om at noen selger noe de ikke vet hva er, eller hva verdien er, og det gjør du. Ellers kan det være mer sånn redesign, at du har skaffet noe som ikke ser fint ut, om det er den kommoden eller hva det er, som du maler og gjør fin.
Eller kanskje ta bare finere bilder, at du har vasket saken og satt den fint, og tatt bilder av den og har med riktig info. Navnet, hva det er, rett pris, få folk til å søke på det, og kjøpe det for en høyere pris enn det du gjør. Så er det flipping dreier seg om. Du har kanskje hørt om å flippe boliger. Det er jo akkurat det samme, bare i en større skala. Noen ganger så pusses da leiligheten eller huset opp,
Kanskje bygges opp en vegg som gjør at en treromsleilighet blir en fireroms, og da kan den selges dyrere, eller da får en større kjøpegruppe og dermed høyere pris i en budrunde. Å kjøpe et objekt billig, det kan jo være enten at det har med timing å gjøre, eller så kan det ha med dårlige bilder i annonsen, eller noe sånt helt enkelt. Kanskje at det har vært tvangssalg, at de ikke er ryddig på bildene engang.
Da kan kjøper snu seg rundt, rydde opp, kanskje pynte litt, ta nye bilder og så selge med for tjeneste. Men det er ikke den type flipping, boligflipping, jeg skal snakke om i dag. Vi skal snakke om flipping av småting. Og jeg sier vi, fordi dette er en av de episodene dere i stor grad har vært med på å lage. En episode jeg ikke hadde vurdert en gang å lage, men som...
Etter over 100 meldinger i inboxen min på Instagram samme kveld om dette temaet, det måtte bare bli en podd. Fordi vi er opptatt av at diskusjonen og kunnskapen ikke skal bare bli mellom meg og enkelte av dere, men med oss alle. Å drive med flipping, er det egentlig lov? Er det lov å selge noe dyrere enn man selv kjøpte det for?
Ja, det er lov. Med noen unntak og begrensninger, så er det lov. Og et stort unntak fra 2007, sommeren 2007, så kom det et forbud mot prispåslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer. Det er det vi kaller svartebørsen, ikke sant? Det handler ikke om at du ikke fikk godt på den konserten med...
Kurt Nilsen allikevel, og selger biletten din videre. Men at du skaffer en bilett til Justin Bieber eller et eller annet du vet at veldig mange har lyst til å se, folk er betalingsvilje, det er det kanskje for Kurt Nilsen også, men at man tripler prisen på biletten, og så selger han videre. Det er forbudt, så ikke gjør det. Og så er det sånn at hvis du driver med det her i en utstrekning, altså at du leter etter...
kommoder og antikkevesker, biler, helt andre ting, hva som helst av ting, for å selge det videre, og du driver med det her, altså det er en mengde ting, det er over tid, og pengemessig så går du med overskudd, så er det her næring. Da kan du ikke lenger si at du driver med dette som privatperson, da er det business.
Da har du plutselig krav om moms og skatt. Det er litt annerledes på annonsene, for du kan ikke si at du annonserer som en privatperson, for dette er din business. Så det er noe å sette seg inn i om du vil starte med dette i en større utstrekning. Det er også noe som heter brukthandelbevilgning. Er det sånn at du driver næring ved salg av brukte ting, så må du faktisk ha den bevilgningen. Det er det politiet som kan hjelpe deg med.
Jeg vet ikke hva de krever, men det finner du ut av på nett. Du må ha godkjent lager og sånne ting. Hvis du driver med flipping og lurer på om det er hobby eller næring, så er det politiet eller ditt lokale skattekontor som kan hjelpe deg å avgjøre. Sånn jeg tenker på det relativt kjapt nå er at hvis du lurer på om det er hobby eller næring, så er det nok næring.
I alle fall om du omsetter for over momsgrensen, som nå er 50 000 kroner i løpet av 12 måneder. Så det er lov å flippe noen gjenstander, men det kan kreve bevilgning og at du skatter å betale moms. Men en annen sak, det er om det er greit. Og her ble det debatt ut av noe jeg ikke tenkte var en debatt, og jeg elsker det.
Det er derfor jeg driver med pengesnakk, fordi jeg liker pengesnakk, og ser forskjeller i hvordan vi tenker og prater om ulike pengetemer. Så jeg skal dra dere litt gjennom diskusjonen, så kan du finne ut hva du mener etter hvert. Og til slutt i dag så kommer jeg med...
noen flippetips, kanskje, enten du liker det eller ikke. Det betyr ikke at jeg oppfordrer til flipping, men jeg vil at du skal ha info om alt som jeg har info om. Og så kan du heller gjøre dine egne vurderinger. Historien, eller grunnen til at jeg prater om flipping her nå, det begynte med at jeg stilte opp i en vegesak om flipping. De mest naturlige intervjuobjektene, de som driver med flipping, de vil ikke uttale seg.
For de vil jo ikke at det skal bli flere flippere der ute. For da blir det plutselig mer konkurranse, og det vil jo ikke de ha. Men så ble jeg spurt om å gi noen tips til annonser på Facebook, Finn og diverse. Siden vi har jo solgt mye av våre egne ting, og det er en stor forskjell. Det vi snakket om brukthandelbevilgning og moms og sånn. Dine egne saker er det helt lov å selge.
100% uproblematisk å selge videre til andre når du ikke vil ha tingene lenger. Jeg har også flippet et par ganger, så derfor ble det et ganske langt intervju. En VG Plus-sak som jeg delte også på Instagram, eller et bilde av overskriften, bare egentlig for å høre med dere om det ordet «flipping». For da artiklen nådde internett, så fikk jeg meldinger av pappa og broren min med en gang «Hei Lise, vi ser du er i avisa, men hva er «flipping»?»
Og for meg så var ikke dette et fremmed ord, eller en fremmed ting i det hele tatt. Så derfor spurte jeg dere, eller de av dere som også er på Instagram, om flipping er noe dere visste hva var. Og flesteparten visste det ikke, 85% visste det ikke. Og med en gang jeg begynner å fortelle hva flipping er, så starter inboxen min å fylle seg opp. Jeg skal lese for deg to eksempler på tilbakemeldinger jeg fikk.
«Generelt er henting av ting gratis på Finn for så å selge en sikker vinner.» Og den andre var «At det da er en greie at noen henter gisbort ting for å tjene penger, det gjør meg målløs og trist.» Og fordi meningene var så polariserte, så hadde jeg en meningsmåling. «Hva dere, eller de av dere som følger pengesnakk på Instagram, synes om det med flipping?»
Er det en sikker vinner, eller er det trist? Og 63% mente at det var trist. Og jeg hadde sikkert kort tenkt av meg, jeg hadde aldri tenkt på at det var trist, før dere opplyste meg om det. La meg fortelle min flippehistorie her nå først da. Helt tilfeldig at jeg plutselig flippet noe. Det var sommeren i fjor, ikke i fjor, men året før.
Jeg skulle ha kontormøbler, eller egentlig skulle jeg ha et whiteboard, slik at jeg kunne skrive opp alle planene mine for podcasten og sånn. Men også et skrivebord. Dette var jo da vi flyttet fra byen og ut til eneboligen hvor vi bor nå. Og samtidig med at jeg startet med pengesnakk på fulltid. Så jeg skulle ha et sånt hevesenkbord og komme over en annonses som heter kontorutstyr. Det var et firma på Aker Brygge som skulle flytte hele virksomheten sin.
Så i tillegg til hevesenkebord så kjøpte jeg gjennom de en kontorstol. Det var noen småbord og sånne platesballer som man kan sitte på ved kontoret for å få bedre holdning. Og så var det et bilde av noen hvite stoler. Og bildeteksten på det bildet i denne annonsen som heter Kontorutstyr, det var designstoler. Så han visste, han som la ut det her, på en måte at det var fine stoler.
Tilfeldigvis akkurat samme stoler som vi har hjemme, bare at vi har de svarte og disse var hvite. Jeg visste at disse stolene de koster nesten 3000 kroner per stykke. Og han selgeren på Akubygget han skulle ha 2000 kroner for 20 stoler. Så jeg ringte Tom, mannen min, og spør om han gidder å hente noe jeg har kjøpt på Finn.
Det er ikke så uvanlig at jeg gjør det, det er ganske vanlig hvis han er ute og kjører. Jeg kjøper ikke gummistabler til sønnen min i butikken en gang. Alt er brukt og greier. Så Tom har hentet mye ting fra Finn, men 20 stoler som ikke kan stables, i tillegg til en stor pult, kontorstol, en pilatensball og et par andre ting. De stolene var litt slitte, men mest skittende. Først tenkte jeg at vi skal beholde noen selv.
Jeg skulle ha et par på det nye kontoret mitt, så vurderte jeg å ha en sånn miks rundt spisebordet, noen svarte, noen hvite. Vi vaska og la ut bildet. Tenkte først at vi skulle selge seks av dem, i hvert fall med en gang. Men vi fikk så mye henvendelser på de stolene at vi solgte alle. Vi solgte de for 1500 kroner per stol, som vi da hadde kjøpt 20 stykker av, eller var det 18? Ja, i hvert fall en haug med stoler for 2000 kroner til sammen. Galskap.
Og galskap at de ble solgt så raskt. Dere vet jo hva jeg sier, at hvis noe du legger ut selges med en gang, så er det priset for lavt. Men akkurat i dette tilfellet, det var umulig å ikke synes at 1500 kroner per stol var bra nok når vi kjøpte alle sammen for 2000.
Så det var min flipphistorie. Nå kommer jeg på, kanskje noen flippet de igjen, at de tenkte at det var en lav fris, og så solgte de enda høyere. Stor grad av flaks og tilfeldigheter. Jeg hadde jo ikke kommet over disse stolene hvis jeg hadde søkt på hva de egentlig het. Og det er jo kanskje det fremste flippetipset, at du vet hva det heter og hva det er, og kan annonsere det der de som leiter etter denne gjenstanden faktisk er.
For det er ingen som leiter etter den type spisestuhstoler i en annonse som heter kontormøbler. Så tilbake til det her med trist. I dette tilfellet, eller den historien, så vet jeg ikke hvem skulle dette være trist for. Han fyren på Akerbrygget var glad for at vi hentet så mye av det han måtte tømme. Som sagt, dette var stoler som ikke kunne stables, og han skulle jo ut av et lokale.
Men la meg likevel belyse den negative siden av flipping, for dette var som sagt noe jeg ikke hadde tenkt på. Det er tydeligvis sånn at vi ser på, la oss si Finn.no som eksempel, det finnes jo mange steder for kjøp og salg og gi bort. Vi ser på det å gi bort ting, eller selge ting billig, litt ulikt. Noen ser på det å legge ut noe på gisbord på Finn som veldedighet.
Man vil at det man gir bort skal gå til noen som trenger det. Og da er det jo helt feil om en med dollartegn i øya kommer og henter, legger det ut rett etterpå med fortjeneste, bruker penger på noe luksusgreier han eller hun ikke trenger, satt litt på spissen. Så da tenkte jeg vi pengesnakere må i hvert fall ha denne flipperegelen at vi aldri flipper noe fra en annonse der det står «Gi sport til noen som trenger det».
For det står det jo ofte. Det er en del som skriver at de vil gi det til noen som trenger det. Da henter ikke jeg det om det er noe jeg trenger eller har lyst på å selge en gang. Jeg er jo sånn passerik og har råd til å kjøpe ting av mine selv. Jeg kjøper mye brukt av miljøhensyn, men også av penger. Jeg liker jo ikke å betale mer for ting enn jeg må. Men det er da jeg også begynner å lure litt
Fordi hvis man ikke skal flippe ting fra Finn.no om man er rik, kan man egentlig ta imot gratis ting. La oss ta stellebordet vårt som eksempel. Jeg hentet et stellebord som ble gitt bort. Tom hentet det, to be honest. Er det egentlig uetisk av meg å skulle hente et gratis stellebord på Finn til min baby? Fordi jeg har jo råd til å kjøpe et nytt, og det er andre som sikkert trenger det mer enn meg.
Akkurat når det gjelder stellebord, så er det sånn, jeg tenker ikke helt, fordi det er masse stellebord ute, mange av dem er gratis også, og mange som legger ut, de har ikke først og fremst velledighet i tankene. Her er to meldinger fra dere som eksempel på det, jeg fikk mange flere, men jeg leser opp to. Dersom noen velger å gi bort noe, så er det helt opp til dem. Kanskje har de hastverk med å kvitte seg med det, og ønsker ikke å kaste det.
At noen da henter og selger videre, ser jeg ingen problemer med. Det er jo faktisk smart. Og neste, jeg tror de fleste som gir bort ting mest bare vil ha det ut av boligen, og man orker ikke å ta seg brye med bud, pruting, avtaling og så videre. Hvis man gir bort det første som henter, er man fri. Så om jeg ikke skulle hentet et gratis skrivebord, stellebord til eget bruk fordi det er folk som trenger det mer,
så fører kanskje det til at noen som virkelig bare vil bli kvitt ting så raskt som overhodet mulig, faktisk ikke blir det. Hvis ingen tør å hente fordi de mener det bør gå til noen som virkelig trenger, du skjønner kanskje hvor jeg vil, det er ikke noe fasit her, men jeg tenker at mye av svaret, eller årsaken til diskusjonen, er at vi ser på det og gir bort helt ulikt. Noen vil bli kvitt, noen driver veldedighet.
«Jeg gir vekk en del forskjellig på Finn», er den som skriver. «Har liksom alltid tenkt at det da går til noen som trenger det? At jeg gjør en god gjerning som gir ting vekk? Når jeg leser tilbakemeldingene her, blir jeg veldig skeptisk.» Og her kommer en til. «Når jeg gir bort ting på Finn, i stedet for å selge, så er det med en tanke om at de som mottar det, kanskje ikke har råd til å kjøpe. Jeg har selv vært i en økonomisk vanskelig situasjon, og gir bort fordi jeg satte pris på det da jeg trengte det.»
Jeg synes folk bør tenke seg om to ganger før de tjener penger på veldedighet. Det er gjerne ikke de fattigste som har plass til å mellomlagre heller. Greit med sparetips, men dette synes jeg er lavmål. Ja, jeg tar den kritikken. Nå var det jo ikke akkurat med en som sparetips at jeg tok opp dette flippet.
Og som sagt så hadde ikke jeg tenkt på at så mange tenker på det og gir bort ting som velledighet. Men det er kanskje 50-50 hvem som tenker nå skal jeg kvitte meg med noe, og hvem som tenker nå gjør jeg noe for noen andre. Og så er det jo sånn at uansett hvilken side av saken vi står på, eller hvordan vi ser det, så ser vi jo gjerne kun den siden.
Her er det en som har bestemt at i sport på Finn handler det kun om veldedighet, og ikke om å kvitte seg med ting raskt. Men i denne meldingen begynner jeg å tenke på et annet tema, eller element. Og det handler om hvem som flipper. Jeg tror ikke dette er noe de rikeste driver med i stor utstrekning.
Kanskje noen boligflipping, kanskje noen sparegriser driver med dette, men det krever jo tid. Det krever innsikt i varene du skal flippe, av og til en investering også, som du vet jo ikke helt sikkert at du får solgt til den prisen du har planlagt eller tenkt. Men hva da hvis det er en som ikke har inntekt? Kanskje på grunn av korona at arbeidsplassen har forsvunnet? Du har masse tid og lite å gjøre?
Da har vi jo her en ganske lavterskel aktivitet, som kanskje kan gi noen sårtrengte hundrelapper eller tusenlapper i kassa. Er det like feil da? Kan vi mene noe om flipping er greit eller ikke basert på hvem som flipper? Noen av dere mener også at det er greit å flippe, altså det blir mer og mer greit jo mer man gjør med gjenstanden. Altså at det er greit å flippe om man faktisk maler og pusser opp en sak,
Kanskje ikke hvis man kun vasker over og tar fine bilder. Så det er mange sider av saken der. 48% av dere mener at man godt kan selge ting man har arvet. Og det tenkte jeg alle var enige om at det gjør man ikke. Arvet arves videre. Altså babyutstyr og sånn. Hvis jeg hadde arvet noen lysestaker av bestemor så hadde jeg kanskje kunnet solgt dem, tror jeg.
Jeg vet ikke hvorfor jeg tenker at det er forskjell på lysestakere og babyutstyr, men interessant å tenke på. Hvis du skal flippe noe og lure på hvor skal jeg begynne, da er det jo mest lavterskel å begynne med å hente noe som blir gitt bort, som du vet er verdt mer.
Så jeg har jo ikke noen kjempegode nyheter når det gjelder flippetips. Selv om det er enkelt, så er det ikke superenkelt. Og det finnes nok mange andre måter å tjene ekstra penger på som er enklere. Men det er noe med å kjenne til nischen du flipper i, eller være god på timing. Altså at du må ha tenkt ut noe smart som ikke alle andre greier å tenke. At du har en fordel, du lager deg en fordel som de andre ikke har.
Den fordelen kan jo være bare at du er på. Du er på nett sent og tidlig og sitter klar når noe blir lagt ut. Spørs litt hva du skal flippe, men i visse tilfeller må du også ha lagerplass til disse greiene. Alle som har solgt egne ting på Finn eller andre steder vet jo at ting blir jo ikke solgt med en gang. Det kan ta ukesvis, månedsvis, og så plutselig er det noen som vil kjøpe. Jeg har snakket med en som ...
Han bor på et typisk studentsted, og han henter bord, senger, soffar, alt mulig hybelutstyr, før sommeren. For da er det jo mange som flytter ut fra hyblene sine, og de skal ikke ta med seg tingene videre. Tingene har ikke veldig stor verdi, så de ofte gis bort eller selges veldig billig, bare de blir hentet. Og han fyren her da, når august kommer, nye studenter, så selger han sakene til dem.
Vinn, vinn, vinn. Altså, studentene blir kvittet fort, han tjener noen penger, og de nye studentene får tak i rimelige møbler. Miljøet frider seg også, fordi tingene ikke havner på dynga, og nye sofaer blir ikke produsert. Så det handler om vanlige bruksgjenstander, ikke spesielle design-ting eller antikke ting. Og så var det dette med timing.
Når er det best å selge ski og skiutstyr? Skøyter. Det er ikke på sommeren, ikke sant? Bunadsaker. Sånne små barnefestdrakter. Det er én dag i året de bunadtingene er mer populære enn resten av året. Så å kjøpe sånne ting på sommeren, kanskje, og så vente til starten av mai, det kan være en sikker vinner.
Hvis det er en ting som du har brukt selv, eller kjenner veldig godt til priserne på, altså at du er i et miljø, eller du har autosøk på spesifikke gjenstander. En av dere har jo drivet med flipping av, hva var det, noe sånn ballutstyr, paintballutstyr, barnevogner, var det et par av dere som sa. Så dette er jo litt større ting. Da må du jo virkelig vise at de er feilprisa, de du kjøper.
Eller bare at de ikke fremstår som fine i annonsen. Nå har jeg nettopp brukt barnevagn, og en ting mange gjør med barnevagner, det er å ta bilder av dem inne i boden. Gjerne litt skittende, og gjerne med sittedelen, altså den delen som litt større barn sitter i. De fleste vagner har en sittedel og en liggedel. Men de som kjøper barnevagner, de er jo kanskje gravide, de skal ha barn,
De er jo mest interesserte i den liggdelen som babyen skal være i først. Og når det gjelder bittesmå babyer, så er man jo veldig opptatt av at alt skal være rent. Når det gjelder en treåring på vei hjem fra barnehagen, så er man ikke så opptatt av det. Men det er jo den treåringen som skal selge vogna til en helt nyfødt. Så her kommer egentlig bare et tips til deg som skal selge barnevogna di,
eller en du har kjøpt alt for billig, bytt til liggdelen, eller ta gjerne bilder av begge deler, og ta en runde med kluten, ta fine bilder ut i dagslivs, så får du mer for den enn hvis du bare tar et bilde av den skittende greia inni boden. Det gjelder alt type ting også. Hvis det er noe ekstra av styr, monter det på, ikke legg det i en haug, det gjelder også alle ting egentlig. Hvis du skal selge noe til en god pris, ikke sleng det sammen i en haug.
For deg som skal flippe derimot, så er sånne hauer din beste venn. Eller kan være det da. Hvis du tar deg brye med å annonsere en og en ting med fine bilder, ting fra en sånn hau som du fikk billig eller gratis, det kan bli lønnsom flipping. Og det kan være nesten hva som helst. Det kan være Lego, klær, uansett hva ditt område er. Mange av dere som jeg prater med, de vil ikke fortelle hva dere flipper.
Fordi dere vil ikke ha konkurranse. Jeg tenker uansett at hovedgreia må være noe du har kunnskap om. Kunnskap om prisnivået på også, og at du har interesse for. For skal du flippe det som en business, så må du jo drive med det i litt utstrekning, og da må det jo være noe du synes er litt gøy.
Jeg skal lese en melding fra en av dere her. Jeg er ganske god på design. Jeg har fem års utdannelse og lang interesse. Det er lettere å selge ting videre om du følger med kvittering, boks og så videre. Men det er mer å tjene dersom det er vintage, og da er jo stort sett ikke kvittering, boks og så videre med. Jeg har kjøpt Dior fra 80-tallet, en veske med tilhørende lommebok for 10 kroner.
Den lå i en boks under bordet, og mannen som solgte meg ga meg en billig pris, for den så jo brukt ut. Jeg spant ut av lokalet. En annen gang kjøpte jeg en hel skål med klipsøredobber i en antikvitetsbutikk. Eieren av butikken hadde sjekket for sølv eller gullstempel, men ikke for merkevare. Solgte derfor for 30 kroner per par. Dior, Fendi, Givenchy, YSL, og så videre. Så det er del 1. Hvordan fikk hun tak i disse kupene? Og...
Mange hadde jo ikke visst at det var kup. Det handler jo om hennes utdannelse og interesse, at hun vet at her er det ting som er verdt mye mer enn det hun skaffer dem for. Og så er det hva hun gjør med de videre. Hun skriver, «Jeg priser i forhold til hva de ligger ute for på nett, og hva markedet er interessert i. For eksempel venter jeg med øredobbene til jeg kan selge dem i second-hand designer shop i Lombok».
Markedet her hjemme kjøper ikke den slags for riktig pris enda. Jeg kan selge for mellom 600 og 1000 kroner per par. Så hun vet jo eksakt hva hun kjøpte, og hvordan hun får solgt det videre, og til hvilken pris. Det hadde ikke jeg visst, og kanskje ikke du heller. Men så har du kanskje din egen nisje. Det kan være alt fra fotballdrakter til servise, ting som du kjenner verdien på, men som selger ikke gjør det. Og så husk på da,
Er det ting som gis bort til noen som trenger dem, da er det dårlig stil å flippe det. Jeg avslutter med å lese to meldinger til fra to av dere. En som mener flipping er umoralsk, og en som synes det er greit. Jeg selger ting billig på Finn. Lavere enn hva andre tar for å få det ut av huset fort, og for å promotere gjenbruk. Folk kjøper brukt når det lønner seg for lommeboka, men for meg er miljøaspekter viktigst.
Lave gjennbrukspriser får flere med på miljølaget mitt. Om folk kjøper billig av meg for å få fortjeneste på det, synes jeg det bare er umoralsk. I mine øyne er det å utnytte folk, og i dette tilfellet meg. Da kunne jeg jo ha solgt det dyrere selv. Mens en annen sier «Jeg tenker at flipping ikke trenger å være noe negativt i det hele tatt, fordi jeg regner med at det ikke handler om at varene er dårlige og at siste kjøper blir lurt».
For den første personen, som gir vekk eller selger billig, så er kanskje gevinsten bare å bli kvitt varen. At den gevinsten er større enn det man eventuelt kan tjene på å legge inn litt innsats for å fikse og selge. Mens neste person legger inn en innsats, og tredje person får en bedre vare. Så jeg ser en vinn-vinn-vinn-situasjon. I tillegg unngår man at ting havner på dynga.
Det var det for i dag. Enten du skal flippe eller finne på noe helt annet denne uka, så ønsker jeg deg en fin uke. Vi høres igjen neste mandag. I mellomtiden kan vi snakkes i Facebook-gruppa Pengesnakkerne. Gjerne lag et innlegg hvis du har noen sterke meninger om dette med flipping. Eller så kan vi snakkes på Instagram. Der heter jeg Pengesnakk. Ha det bra!
Teksting av Nicolai Winther
Moderne medier.
Ja, velkommen til Lyrekos ekstraordinære presskonferanse, denne gangen på podcast. Nå kan du handle alt du trenger til skolestart på ett sted. Lyreko har tusenvis av produkter fra kjente, trygge merkevarer. Spørsmål? Har du noen eksempler på produkter? Ja, det kan være sekk og penal, matboks, drikkeflaske, bokpinn, tegnesaker. Veldig bra. Ikke sant? Du kan besøke en av våre 21 butikker, og så finner du de nærmeste butikk og alle tilbudene for Lyreko Nå. Ja, det er alt, sier den. Lyreko!