5/17/2022

#68. Hva og når skal vi spise? Med ernæringsbiolog Marit Kolby.

Anette intervjuer ernæringsbiolog Marit Kolby om hennes nye bok "Hva og Når skal vi spise?", som tar for seg hva og når vi skal spise, og hvordan dette påvirker helsen vår. Kolby argumenterer for å spise færre, men større måltider med fokus på hel, uprosessert mat, og understreker at det å spise ofte og lite ikke er nødvendig for å stabilisere blodsukkeret.

Transkript

Mentioned in the episode

Nextory 

Nextory er en strømmetjeneste for bøker som Anette bruker og anbefaler. Anette liker at tjenesten gjør bøker tilgjengelige for alle og at den har et godt utvalg av lydbøker og e-bøker.

«Morgon og kveld» 

«Morgon og kveld» er en bok av Jon Fosse som Anette leser og som hun har fått anbefalt av sin venn Kasper.

«Alkemisten» 

«Alkemisten» er en bok av Paulo Coelho som Anette leser og anbefaler varmt. Hun liker den fordi den gir henne en ny mening hver gang hun leser den.

Harry Potter 

Harry Potter er en bok- og filmserie som er populær blant barn, og som Anette nevner at Nextory har tilgjengelig.

Dinosaur-gjengen 

Dinosaur-gjengen er en bok- eller filmserie som er populær blant Anettes yngste sønn, og som Nextory har tilgjengelig.

Instagram 

Marit Kolby har en populær Instagram-konto der hun deler kunnskap om mat og helse.

Hva og Når skal vi spise? 

Dette er tittelen på Marits nye bok, som tar for seg temaene hva og når vi skal spise, og hvordan dette påvirker helsen vår.

Friskforlag 

Friskforlag er et forlag som Marit Kolby har utgitt boka si på.

Leger om livet 

Dette er tittelen på podcasten som episoden er en del av. Anette er vert for podcasten og intervjuer gjester om helse og livsstil.

Marit Kolby 

Marit Kolby er ernæringsbiolog og gjest i podcasten. Hun er forfatter av boka "Hva og Når skal vi spise?".

Anette 

Anette er vert for podcasten "Leger om livet" og intervjuer Marit Kolby om hennes nye bok.

Facebook 

Anette har en Facebook-side som heter legeromlive.

Jon Fosse 

Jon Fosse er forfatteren av boka «Morgon og kveld».

Paulo Coelho 

Paulo Coelho er forfatteren av boka «Alkemisten».

Kasper 

Kasper er en venn av Anette som har anbefalt boka «Morgon og kveld» til henne.

Syria 

Anshadi og Ninos, grunnleggerne av Nextory, vokste opp i Syria og så hvordan diktaturet begrenset tilgangen til bøker.

Sverige 

Anshadi og Ninos flyttet til Sverige og startet Nextory.

Helikobakte pyglori 

Helikobakte pyglori er en bakterie som kan forårsake magesår, men som nå er mindre vanlig på grunn av antibiotikabehandling.

Cheerios 

Cheerios er en type frokostblanding som Anette bruker som eksempel på et ultraprosessert produkt.

Fiskepinjer 

Fiskepinjer er en type ferdigmat som Anette bruker som eksempel på et ultraprosessert produkt.

Karboksemetylcellulose 

Karboksemetylcellulose er et konsistensmiddel som brukes i matvarer.

Cellulosegummi 

Cellulosegummi er et konsistensmiddel som brukes i matvarer, og som ofte erstatter karboksemetylcellulose på produktmerker.

Karaginan 

Karaginan er et konsistensmiddel som brukes i matvarer, og som er under mistanke for å være skadelig for helsen.

Yoghurt naturell 

Yoghurt naturell er et eksempel på et råvarealternativ til yoghurt med konsistensmidler.

Havregryn 

Havregryn er et eksempel på et råvarealternativ til frokostblandingen Cheerios.

Fiskefilet 

Fiskefilet er et eksempel på et råvarealternativ til fiskepinjer.

BMI 

BMI er et mål på kroppsmasseindeks, og Anette påpeker at det er et slingringsmål for hva som er en sunn vekt for en person.

Participants

host

Anette

guest

Marit Kolby

Sponsors

Nextory

Lignende

Lastar