Fransk katapultvin

Tom og Kjell-Gabriel smaker på en hvitvin fra Sør-Burgund, en Chardonnay fra Macon Villages, Chantereau de Trébuchets, en vin som kalles «katapultvin» på grunn av navnet Trébuchets, som betyr en katapult. De diskuterer historien til Burgund, Chardonnay-druen og 100-årskrigen, og mener vinen er et godt kjøp for prisen, og anbefaler lyttere å prøve den.

Transkript

Nevnt i episoden

Chantereau de Trébuchets 

En hvitvin fra Macon Villages, en Chardonnay som blir kalt «katapultvin» på grunn av navnet Trébuchets, som betyr en katapult.

Macon Villages 

Et område i Sør-Burgund hvor vinen ble produsert.

Chardonnay 

En drue som er verdens mest plantet vindrue, og som blir brukt i denne vinen.

Sør-Burgund 

En region i Frankrike, kjent for vinproduksjon, der vinen kommer fra.

Burgund 

En region i Frankrike, kjent for vinproduksjon, der vinen kommer fra.

100-årskrigen 

En krig som fant sted i middelalderen, som ble nevnt i forbindelse med vinen.

Trebuchets 

En diger katapult som man kan kaste ting med, og som vinen er oppkalt etter.

Drinkfeed 

En podcast om vin, der episoden ble spilt inn.

Kjells vinkjeller 

En podcast om vin, der episoden ble spilt inn.

Tom 

En av deltakerne i podcasten, muligens programleder.

Kjell-Gabriel 

En av deltakerne i podcasten, muligens programleder.

Chandark 

En historisk begivenhet, muligens referert til som Chandark-tiden, som ble nevnt i forbindelse med Burgund.

Terroir 

En fransk betegnelse som refererer til jordsmonn, klima og andre faktorer som påvirker vinens smak.

Deltakere

Host

Tom

Host

Kjell-Gabriel

Sponsorer

Temtek

Elkjøp

Lignende

Laster