Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar!
Hei dere, velkommen til oss. Vi er Biohacking Girls, din podcast for optimal helse. Vi er to jenter bak rattet, dette er Molika.
Dette er lettet. Vi er biohacking-kollegaer og legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å ta fatt på biohacking for å optimalisere helsen din.
Vi følger med og setter forstørrelsesglass på trender og siste forskning og snakker med verdens toppe eksperter innen trening, life coaching, helse og biohacking. Er du klar for å starte med konkrete hacks, lytte til din egen kropp og ta fatt på din helsemessige reise sammen med oss? Vi ønsker naturlig tilnærming til helsen vår og vi snakker til både menn og kvinner.
Du kan gjerne gi tilbakemeldinger til oss under podcasten her, og slå gjerne til med en god stjerne. Du finner oss også på Instagram og Facebook. Er du klar? Velkommen!
Dere har hørt oss snakke om disse plantoljene veldig mye. Det har vi vært på en mission på, både Monika og jeg, de siste årene etter at vi lærte om hvor utrolig dårlig de er for helsen vår. Så i dag har vi fått med oss en gjest som kan alt om dette, og har studert det og kjent det på egen kropp.
Så han skal vi snakke med i dag. Ja, han heter Tucker Goodrich, og vi kan vel si det sånn at teorien vår og følelsene våre etter vi har snakket med han, de har bare blitt enda mer forsterket. Og vi vil jo råde til dere alle som lytter til podcasten å gå gjennom hele kjøkkenet og kaste alt som inneholder planteoljer. Ikke spis det, få de søpplet. Ikke engang gi det bort. Ingen fortjener å spise dette kreppet av mat, hvis man kan kalle det mat i det hele tatt.
Og vet du hva? Vi sitter igjen med en sjokkert følelse og tenker på hvordan folk storøykte på 60-tallet og 70-tallet. Og du husker den tv-serien av The Madman hvor de satt med vodka-glasset opp på den gravide maken og røykte og røykte med begge hender. Altså, hva er vegetabilskål gjør?
Det er rett og slett akkurat det samme. Og jeg har faktisk hørt Kate Shanahan, hun har blitt spurt flere ganger hva hun mener er verst av vegetabilske oljer og sigaretter. Og gjett hva hun da svarer. Hun svarer «Vegetabilske oljer er verre. Hun vil heller røyke ut».
Det er jo det det er vanskelig å komme under planteoljer om man spiser et standard norsk kosthold. Det er helsenager anbefalt at man skal spise ut fra deres retningslinjer. For alt av ferdig mat og ultraprosessert mat og alt du får på restauranter og hoteller,
full av det. Det er ikke lenge siden jeg var på restauranten her, og det var ikke en eneste ting uten et ostestykke jeg kunne spise, for alt var veldig å rulle ut i vegetabilske oljer i forberedelse før man skulle lage og steke opp grønnsakene og kjøttet. Ja, det snakker vi jo, Tucker, om at han sier at restauranter er nesten det verste, for du har ikke en sjans, for det er som du sier, alt er gjort klart på forhånd, og til og med kjøtt
er rullet i disse planteoljene. Og all mat som vi tenker på, både nøtter, brød, kaker, kjeks, alle disse barene som vi tror er så veldig sunne, alle plantebaserte melkedrikker og sånne ting, alt inneholder disse oljene vi ikke vil ha i oss. Og
Og så er det også det at vi har fått så mye spørsmål, for alle tror at når de er kaldpresset, denne rapsoljen som vi har blitt messet om at er så sunn, når den er kaldpresset, da er det vel greit. Og det får vi ganske fine svar på. Det var en del debunking her, som jeg trodde også at man kunne balansere litt ut med god skilde omega-3. Men mange av disse oljene de oksiderer, det heter rancid på norsk, de blir rett og slett ødelagte i prosessen.
og så går du og kjøper deg en god, kaldpresset rapsolje, og så går du hjem og lager ut en egen ultraprosessert olje og transfett når du steker. Så hele den kaldpressete prosessen er rett og slett bedre, men når du da steker så har du rett og slett ødelagt det. Men vi har da fått tak i en amerikaner som kan over gjennomsnitt mye av dette. Vi har lest masse av det han har skrevet og hørt mye på han på podcaster, og
Han har forsket i mange år og skrevet boken «Why omega-6 fats are the cause of chronic disease». Så han går litt gjennom det når vi snakker om det, hvordan utviklingen har vært i forhold til planteoljene og sykdomsforeløpet på oss mennesker.
I denne episoden her så kommer vi ikke til å lage en norsk recap. Vi skal ha flere eksperter med på vegetabilske oljer og de utrolige negative helseeffektene man får. Så derfor sitt ned og
Ta litt notater og kanskje lytte igjennom to ganger. Vi lager ikke en norsk recap på det. Men prøv å få med deg de highlights man kommer med. Det er veldig mange gode poeng hele veien som Tucker informerer om. Og vi prøver å så godt vi kan fortelle litt om våre historier også. For eksempel at vi ikke bruker solkrem lenger. Vi spiser ikke vegetabilske oljer og blir derfor ikke solbrente. Han delte sine historier i forhold til Fedme.
Ja, og fibromyalgi som han har sett på de han har bodd sammen. Han fortalte eksempler fra alle rundt han som har blitt inspirert av han. Så hør litt på dette og tenk over hvordan du selv har det i forhold til sykdommer. Det går an å prøve. Og så snakker vi også om det at disse omega-6-syrene sitter så lenge i fettvevet vårt. Og han kommer inn på ting vi kan gjøre for å detoxe dette kanskje litt fortere.
Ja, de sitter opp til fem år, så da vet du at når du spiser den french friesen som er gjennomstekt i vegetabilske oljer, så er dette noe som går inn i fettcellene i kroppen din. Tucker Goodrich er leder innen teknologi i finansbransjen som designer. Han kjører og feilsøker komplekse systemer i høy risikomiljø. Kompetanseområdet hans inkluderer risikostyring, systemstyring og cybersikkerhet.
Og etter å ha opplevd de personlige helsekrisene han selv har hatt, og innsatt at løsningen som ble tilbyttet av medisinske fagfolk ikke fungerte, eller adresserte det som var hans årsak, så begynte han å bruke den samme tilnærmingen i forskningen og evalueringen av data på sine egne helseproblemer, som han gjorde i åpenstillingen for å finne de grunnleggende årsakene.
Interessene hans har fokusert på kostholds- og miljøfaktorer for kronisk sykdom, inkludert karbohydrater, vete og ulike klasser av fett. Han fant ut at han hadde søljarki også. Spesifikt prøver han å forstå og forklare mekanismene som driver denne dietterelaterte eksplosjonen i såkalte kroniske sykdommer eller livsstilssykdommer. Her er det nok en gang bare til å brette opp hermene og kose dere og ta inn over dere litt sjokkerende historier. Velkommen til Biohacking Girls!
Din podcast for optimal helse.
Men noen tror på oss.
Så nå er vi så eksitede til å snakke med deg. Det er en fred og en plass. Takk. Vi må begynne med din historie. Hva ledde deg til å dykke inn i Omega 6 og linolelisassetene? Hvordan stømte du på dette området i allet i begynnelsen? Stømme er det rette ordet. Jeg hadde...
Jeg hadde egentlig ingen interesse for dieter eller noen supplementer eller noe sånt. Da jeg var i midt 30-tallet begynte jeg å bli veldig syk. Nå hadde jeg forstått at det hadde begynt lenge før da, og jeg begynte å lese en forsker som snakket om problemer med vannoljer, og jeg utførte når jeg
Jeg hadde lagt dem bort fra min diet, en kondisjon jeg hadde hatt i 16 år, som ble lagt i to dager. Det var irritabelt hårddom. Det hadde ledt til en reseksjon av høyre, pælgjørende høyre da jeg var 40 år.
Jeg sa en dag at jeg gikk til kaffeteriet i offisjonen og hadde min vanlige, helte godis. Jeg skulle få enten en sandwich på fullkjød, eller jeg skulle gå til salatbaren. I dag var det salatbar-dagen, og jeg gikk ned til salatdressene på siden av salatbaren og så på dem og tenkte: "Dette må være de kjøpeste, dårligste oljene man vet." "Hva skjer hvis jeg stopper å spise dem nå?"
Og i to dager hadde min irritabelle hudsyndrom helt forlatt etter 16 år. Og ting begynte bare å bli bedre.
Bedre og bedre. I kurset av det var jeg litt overvekt, og jeg har prøvd å gå på en lavkarbig diet flere ganger, og var aldri able til å få over karbohydratkrav. Og etter at jeg droppet sødeolene ut av min diet, gikk jeg for å spise noen karbohydrater i en uke. Og til slutt av uken hadde jeg en annen sandwich på hele kvelden, og jeg utdannet at jeg også var massivt glutenintolerant, hvilket kanskje har drivnet mange av mine sjelvproblem, sikkert, fordi du vet,
Hvis jeg reintroduserer det inn i min diet, så forstår jeg noen ganske svære neurologiske symptomer. Så å finne de to tingene, basically resolvede alle mine sjekkeproblemer og forstod meg til å fire min, på den tiden veldig kjørende doktor.
13 år senere er jeg i perfekt kjøtt. Heltere enn jeg har vært, hvilket er en trådlig ting å si i de senere dekaderne, for å forstå at
Det hadde vært litt annet i 20-30-tallet om jeg hadde lært mer om diet og ikke bare løpt på dietarbeiderne og regjeringene for å gjøre jobbene rett. Så flott å høre. For å forklare for lærere, hvilke oljer du eliminerte fra din diet? Noe som helst. Kornolje, sovbeinolje. Det er lettere å si hva jeg fortsetter å bruke.
Høy kvalitet oljeolje. Kokonautolje er teknisk en seetolje, men kokonautene er veldig annerledes enn de andre seene. De er veldig lavt i fattet av interesse her, som er en omega-6-fatt som kalles linoleisk acid.
Oljer som soymiljøer har veldig høye antall linoleikassid i dem, og en olje som kokonoljøer, eller gode olje- eller butter, har veldig høye antall linoleikassid. Og det er sikkert det som gjør forskjellen i min helg. Kan du bare forklare forskjellen mellom vegetaroljer og frutoljer, så vi kan bli veldig klare på dette? Sikkert. Vi bruker termen «seedoljer» for å distinguer seg
fruktoljer, som du sa, fra vannoljer, ikke sant? Begge er vegetaroljer. En fruktoljer er noe som oljeoljer eller avokadooljer, hvor du tar den øvre fruktparten, den softe delen av fruktet, og ikke den kraftige. Vannoljer, sovvinoljer, kornoljer er alle laget, det kan du si på navnet, av plantesid. Fruktoljer har en bedre fattig-assid-balanse.
enn segeløy, og derfor er de lettere for deg. Hva skjedde med dine sukkerhjelper? Skjedde det også på en måte da du stoppet å spise karbene og alle disse oljene? Ja, som jeg sa, gikk jeg for å spise karbohydrater i en uke. Jeg hadde bare ingen interesse. Jeg hadde ikke planlagt å gjøre det, og i slutten av uka, fredag, var jeg sånn "Åh, la oss gå ned og få noe å spise. Jeg tror jeg skal ha en sandwich i dag." Så hvorfor skulle det skje?
Det er sånn at linoleisk acid i disse sidaolene er en veldig interessant lille molekyl. Når man spiser den, stimulerer den krav for fred. Og kravene den stimulerer er for karbohydrater og sukker spesifikt. Dette prosesset gjelder det som kalles endokannabinoid-systemet.
Det er veldig lik til effekten THC har på folk. Når folk smoker marihuana, gjør de det så de kan få THC, som er den psykoaktive komponenten av marihuana-planten. Det stimulerer det mange har beskrevet som munchies. Det er sånn at linoleikassid også stimulerer munchies i folk og dyr, og det er
På en måte hadde vi en menneskeoppført drog som kunne forblokke effekten. Det forblokker effekten veldig effektivt i rødden. Hvis du legger rødden på en høy-seetøy-diet, blir de sannsynligvis obes, uansett om du forblokker effekten av endokannabinoidsystemet, i hvilket fall de er helt fint og signifikant bedre.
Vi kan komme til hvorfor denne smerten ble tatt fra markedet for mennesker, men den ble tatt som en mirakelsmiddel da den først kom ut. For det gjorde ikke bare at det gjorde folk til å forlore høyt, men det hadde også alle slags nødvendige effekter på kardiovaskulært systemet, diabetes.
Det var en mørkelig smerte. Det hadde nødvendige effekter på folk. Jeg tror det skulle vært lavet på markedet. Det ble ganske tilbake med bariatrisk sykdom. Det er å støtte nervene mellom gutten og hjernen som også kontrollerer endokannabinoider og signaler. Bariatrisk sykdom har, utenfor det beste tilfellet å jobbe 80% av tiden,
Det er en veldig høy sykdomsrate etter at folk har bariatrisk sykdom. Og det var derfor Ramona-Bant ble plassert for markedet, fordi et par mennesker prøvde å gjøre sykdom. Ramona-Bant som en småsak er mye sikkerere enn bariatrisk sykdom som en intervjuer for obesitet.
Så min mening, og mange andre menneskers mening, er at det var en stor feil for det å bli tatt fra markedet, fordi alternativet er mye dårligere. Men tilbake til disse søde oljene, for vi har virkelig prøvd å utvikle dem for vår diet nå, men vi har hørt og lurt at disse stanger i dødstissetet for fire til fem år. Er det mulig å detoxifisere helt fra disse oljene?
Seed oils? Jeg tror det. Det har aldri vært et studie som har traktet dette prosesset i mennesker. Min opplevelse, og opplevelsen av mange som har løst sin diet gjennom paleodiet, som er hvordan jeg kom inn i hele dette, er at det tar fem år mer å se alle de nødvendige til å løse din diet. I min spesifikke fall, en kondisjon jeg har hatt siden jeg var en jævla,
kom tilbake og ble beskyttet etter 7 år av å være på denne dieten. Jeg var litt overrasket da dette bevegelset, som kalles Osgood-Schlatter, kom tilbake da jeg var i 40-tallet. Det var egentlig for lenge gammelt. Den siste symptomenen jeg hadde, som var denne lumpen på hodet,
Det gikk bort etter 20-odd år. Det var ganske fantastisk. Så ja, spørsmålet er hva du kan gjøre. Så grunnen til at det stanger i ditt fatttissue for så lenge er at ditt fatttissue har overgang. Når du spiser fatt, blir det stort i ditt fatttissue, og da løper ditt kropp det.
over tid, ikke sant? Så hvis du stopper å spille fatt i morgen, eller stopper å spille noe i morgen, det er sikkert den snabbeste måten å klare ut dine fattceller. Selvfølgelig er det signifiske negative effekter av ikke å spille noe i lange perioder av tid. Men vi kan gjøre ting ...
"hacks" om du vil kalle dem, for å promosere fattbølgen, og spesifikt fatttissuer ut av linoleikasset. Mål som forhåndsvis utdannelse, utdannelse med fastning, når du utdanner deg, vil promosere kroppen til å bruke stort fatt i stedet for det fatt du spiser hver dag. Det er det vi vil gjøre. Jeg vil ikke suggerere
å gå på en lågfatt diet fordi det har sine egne negative konsekvenser og kan faktisk promovere storheten av linoleisk acid i kroppens tissuer, hvilket er det vi prøver å forhåndt. Vi vil få dette fattet tilbake til et evolutsjonellt tilgjengelig nivå i vår diet og i våre fatttissuer og i alle tissuer i kroppen, ikke sant?
Så hvorfor er det viktig? Fordi dette fattet er veldig unnært. Og når dine tissjermembraner er kompensert av dette fattet, er det veldig tilgjengelig til oksidasjon. Når det oksidiser, blir det effektivt ransk, og de oksidasjonprodukter som det er en stor del av, er...
i noen fall forhåpentlig toksiske og som er kjent som mutasjoner som skaper DNA-dammel i kroppen og som skaper de slags funksjoner vi ser i kroniske smerter i hele kroppen. Det gjør ingen noen system
dine celler og dine mitochondrier rundt hele kroppen. Men også større kjøttfatt, eller at det faktisk kan skade obesitet, at man spiser for mye av vegetarbeidet. Ja, det er interessant. Det var en kjøttfattende kvinne i omkring 15 år siden, og jeg kan ikke huske hennes navn nå. Vi kan putte den i shownotene etterpå. Hun gjorde en eksperiment med Jeff Volek, som er en ledende forsker. Han er en av de
geniuses behind the Virta Health Company here in the United States, which is treating diabetes through diet and has been very successful at reversing diabetes. And
Hun hadde vært på en lav sødeol-diet, og så gikk hun inn i Jeffs lab i en måned og fikk linoleisk acid for å se hva som skulle skje med hennes kropp. En av tingene som skjedde henne i veldig kort ordre var at hun begynte å få abdominalfett. Huns arterier ble også større, og alt det de så på ble mye dårligere.
For de fleste av oss var det slik for meg at denne prosessen hadde vært i tider. Vi burde ikke være overrasket om at det tar litt tid å forandre det. - Perfekt. Jeg har også hørt at du snakker om bekymringer med barn og norske morer. Hvordan er det med de som har denne problemen? - Det har med neurologisk utvikling å gjøre. Jeg intervjuet en mann, Tom Brenna,
-for det siste året, tror jeg. Han er en av denne verdens eksperter på barns nutrisjon,- -og han fikk til å forstå World Health Organization- -at den beste dieten for å behandle døde barn i Afrika- -var en diet som var lav i segeløyler og høy i de fattene vi faktisk trenger. Det er lengre kjøkken, eller tre fatt som vi finner i fisk eller pastet mat.
De noterte en distinkt forskjell i de barnes neurologiske utviklinger.
Det er også de vanlige problemerne. Vi er i midten av en verdenhøyd epidemik av barnetobesitet og diabetes. Det er en bred grad av smerter som tidligere ble tatt som smerter av gammel ålder, som nå begynner å forandre barn. Jeg tror det er det som driver det, konsumtionen av sødeol. Det er en veldig interessant modell.
av ålder og helse som gjøres på alle spesies, og det er catarakter. Designet av lenset i menneskets øye eller lenset i alle dyrs øye er slik at det er for å laste deg for livet av kreaturen.
Og distinsjonen mellom en kortlivet dyr som en rat eller en død og en person og den langeste livende dyr vi vet om, som er en type vail som lever for 200 år, er antallet av disse polyunsaturerte fatter som er i lensen. Fordi når du får katarakts,
Det som skjer er at disse fattene breker seg ned og skaper dårlighet inni lenset og skaper opassitet som ultimativt skaper blindhet og nødvendigvis forstyrrer å forstyrre kataraktene. Og forskerne som ser på dette har kommet til en konklusjon at antallet av polyunsaturerte fatt i tissuer i organet er en fundamentell indikator av livsperien. Så det burde ikke forstyrre oss at når du begynner å forstyrre
å forstå at man skal starte å se smerter som var tidligere sammenlignet med gammel åldre, som nå er på et sted hvor det begynner å skje i barn. Ok, wow. Men vi må også komme inn i dette...
Skinn, skinncancer og seboiler. For både Monika og jeg har faktisk ikke opplevd noen sunnbølger de siste to årene. Og vi har ikke hatt noen seboiler. Kan du snakke om dette? For dette er veldig interessant. Er ikke det kult? Ja.
Ja, det var det som fikk meg. Da jeg først kom inn i paleodietet, så skrev jeg dette på Mark Sissons website av en rødhøyd, pale mann som snakket om hvordan han var imprevist til å sunne, og jeg var sånn, det er gøy. Hahaha.
Jeg er en stor fan av å ski, og jeg elsker å skie. Jeg elsker å ha sunnsky. Jeg liker ikke å lage ting på skjermen. En dag i mars var det en fin, sunn dag. Jeg skiet hele dagen. Jeg så på meg selv, og tenkte at det var så vanskelig. Jeg trodde jeg hadde fått en brenn, men jeg var helt ok.
Det var ikke så viktig som det som skjedde et par uker senere. Jeg gikk til en utdragsutvikling, og min ex-femmel...
Han er colombian og har dårlig høyde. Han liker byen, og jeg ser byen som en lobstere ser potten. Jeg har absolutt ingen ønske på å gå der, fordi jeg vet at jeg kommer til å se ut som en køkt lobstere på slutten av det, og det blir mye smerte. Så vi gikk til dette utdørende eventet, og vi stod side for side i solen for to og en halv time.
Og denne avgjøringen gikk vi hjem, og hun sa, «Se, jeg ble sunnet.» Og jeg sa, «Se på meg, jeg ikke. Så her er vi, blå, blå-øy, pale-skinnet meg og min dårlige ex-femme, og hun fikk sunnet, og jeg ikke. Og dette var etter...
I
for de siste to og et halvt året som jeg har levd i Idaho i Hight Desert. Jeg går ut på multidag-backpacking-tripp på høyde. Du er ikke opptatt av solen. Hvis jeg er ute i 7-8 timer i solen, blir jeg rød og har en liten brenn, men det som ikke skjer er at jeg ikke får peiling, ikke får smerte,
my tolerance for sun has gone from 45 minutes an hour to get a burn up to an entire day. So that's a pretty dramatic change in a pretty dramatic change in
Det er interessant fordi jeg har en litt dårligere høyde, så jeg har aldri fått noen sunnbølge i livet. Men jeg fikk en liten eksemia. Jeg fikk brusher eller noe på høyden, men det er helt galt. En annen ting er at tanninger høyder litt lenger.
Jeg får ikke noen sunnspotter eller noe så jeg tror det er greit. Kan du ta bort litt vegetarødder og fortsette med effekten? Fordi vanligvis vil folk ikke forhåpe det på 100%? La meg snakke om min kone. Min kone har en autoimmuniskeld som kalles fibromyalgia. Hun ble diagnosert med det i tidligere 20-årsår. Hun er min års, så hun er 55 år nå.
og når
Within weeks
She started feeling better. Her autoimmune disease went away after three decades. And if she goes out and has a meal or two or three with vegetable oils in it, it comes back. I don't see... My negative effect is I will have... My bowel problems will start to come back, but I'm not nearly as sensitive as she is. So...
Jeg tror at det er en veldig vanlig trengsel. Det er ikke så mye tilgjengelighet til å spise disse tingene. Det er som om jeg en gang i tiden liker å spise en sigar.
I flere år har jeg en sigar, og det er en treat, og det gjør meg følelse av dårlig. Og når jeg smoker den, minner jeg meg hvorfor jeg ikke smoker hver dag. Så jeg tror det er på ordre av den slags treat. Det er sannsynligvis, jeg vil forstå,
Hvis du bruker mye av det, er det sannsynligvis mye dårligere for din høyhet enn å være en vanlig drikker. Det er faktisk samme mekanismer der. Vi kan komme til det også. Jeg vil gjøre det klart, men linoleic acid er en perfekt normal del av fredsbruk og er i de største
I nesten alle kjøttfodene du spiser, har fisken en del linoleisk acid i den. Så punktet er ikke å forhåpe dette helt, men å forhåpe de konsentrerte grunnene av det. Som er segeløy, foder som er skrevet med segeløy, som frisker eller noe sånt.
- som er bedre av høye antall av sødeol, som kan inkludere kjøkkenpigge og salmon. Særens salmon er bedre av sødeol. Det er en interessant studie som jeg tror ble gjort i Norge, - - som ser på effekten av sødeol på salmon i en salmonfarm, og så blir de obes, som vi gjør.
De grunner sammen og fødder den til mysene, og mysene ble obes og syk i en ganske kort ordring. Vi vil sette systemet tilbake til det vi vet er et kjent sted, og det betyr ikke at vi spiser mange seetøyler eller mange dyr som er født med seetøyler. Kan du også fortelle oss hvordan disse seetøylene kom om og hvordan de er prosessert?
så alle vet hvor dårlig det er? Ja, hva er det vi spiser? Det er ganske kjøtt. Fattene er det vi har forvandlet oss til å leve på, og noen fatter som olje, som er ganske like gammelt, men de er kjøtt. Fattene begynte i stedet
I USA begynte det med kjødseedol, som var et industriell utslipp. Når man gjør kjød, så gjør kjødseedene det som er tilverket til kjødseedene. Men i sluttet av prosessen finner man en stor kjødseedplase, som er veldig oljelig. Hva gjør du med dem?
De finnte ut at de kunne føde dem til dyr, og de noterte at hvis de fødde for mye av dem til dyr, så dyret de dyr, så det var et problem. Men de kunne addere en sikkerhet til deres fødsel, og da finnte de ut at, hei, hvis vi kan føde det til dyr, men ikke for mye, uten å bare gjøre dem litt syk, i stedet for mye syk, så begynte de å føde det til mennesker, og originalt gjorde de dette usannsynlig gjennom å adulterere lard, og
Det var en interessant... I 1800-tallet bestemte en jens en at han ville kjøre på amerikansk lardmarked. Det betydde at han kjøpte opp alle lardproduksjonene.
Godt, han var ærlig nok til å si at vi ikke har nok lard i dette landet for å gjøre alt lardet vi spiser. Det ble satt til at 20% av lardet var faktisk kjøttetøy, som ble tilføyet til lardet. De endte opp med store kongresjonale høringer i USA og andre land som Kanada.
Og Italien for eksempel bannet matimport fra USA for en tid, fordi av dette problemet med utdeling. Og så er det sånn vi forstod at vi alle gikk og spiste all denne kjøttetøy. Og de passet regjeringer som sa at dette hadde å bli utslått. På den tiden forstod de ikke virkelig hva som skjedde med sjekken. Det var ikke til...
Det var i 1915 at de utviklet hva det var i kott og vann som var toksisk for mennesker og dyr. Og de selger det hele tiden.
over 100 år senere. Kineserne utførte at i noen områder i Kina hvor folk spiser mye kottensetøy, at mennene var sterile. Det ble satt til at toksinen i kottensetøy skaper permanent mals sterilitet. Så kineserne utførte dette fordi de prøvde å redusere sin populasjon, og de sa at hvis vi spiser mye kottensetøy, så kan vi gjøre dem sterile, og så kan vi redusere populasjonen. Så...
Det kan ikke virke som noe fra en forskningsfiksjon. Det er ganske gøy. Ja, så de har... Kottensetøy har blitt deprikert av fôdsupplyet fordi det er en vanlig toksis, men vi er fortsatt...
og konsumere andre fatter som sojabunneol, som er kjent for å være toksiske til mennesker i større møter, stort sett gjennom linoleisk acid som de har. Hvilket er det største på markedet nå av de eksistente søde oljene? Kottensød, definitivt, fordi det har høye møter av linoleisk acid og også dette toksiske fattet som heter gossipol. Men det er egentlig en faktor på hvor mye linoleisk acid de har.
ting som rysbrannolje, som jeg tror er den største linoleisk acidoljene tilgjengelig, og oljeolje er en fruktolje, men kan holde noe fra 2-20% linoleisk acidolj. Jeg minimerer personlig min oljeoljekonsumtion fordi
There's a lot of fraud in that market, and also you can't really tell whether the olive oil that you're getting is one of the better ones or one of the worse. That said, I do use it for salad dressing once in a while, and my wife, who's become my canary in the coal mine, doesn't have the negative effects from salad dressing made with
good quality olive oil that she does when we go out to a restaurant and eat food that's been prepared in seed oils. But that's true, because all the oils, like even olive oil, like you say, they can go rancid and oxidized, so it's hard for the consumers to really find the best product.
Men når vi tenker på kanola- eller sojabenn-ol, tror vi at koldt presset kanola-ol kan være ok? Er det bedre enn de andre? Det er bedre. De gjorde et studie i Indien med folk med det de kaller non-alkoholisk fattig liver-diseis, og
Deres basert diet var safflåreol, og de gjorde to intervjuer. Noen fikk kanolaol, og noen fikk oljeol. Safflåreol har mest linoleisk acid, kanola har mindre, og oljeol har typisk minst.
og deres forhold er bedre til det stedet de har redusert linoleisk acid. Så de som gjorde det beste, som har bedre fattig hudfart og som har løst mest kjøtt, var de som var på olje- og olje-diet. De som var på kanola-diet var litt ... ikke helt så bra. Problemet med kanola-olje er at det har en annen fatt som heter alfa-linolenisk acid.
som er en omega-3-fat, og det er en av de som vi er fortalt er beneficiell. Ok, det er fantastisk. Så hva bruker folk kanola-olje for? De bruker det for å fry. Og når du fryer med kanola-olje, så blir alfa-linolenic-asset en kjemikal som heter 2,4-hexanil.
Hexidionil, jeg tror det er det. Jeg vil se på det. Dette er en kjærlig karsinogen, en kjærlig karsinogen for mennesker. Og World Health Organization puttet ut en papir år siden, som ser på forandringen i, som jeg nevnte i begynnelsen av dette,
lungcancer and non-smokers in China, non-smoking women in China, women do the cooking. So they get exposed to the fumes from canola oil, and in an animal model, you can give animals cancer quite quickly by taking this oxidized canola oil product and giving it to them. And
I USA har våre regjeringer tittet på det og fant ut at det er en karcinogen. De fant også ut at linoleisk acid blir en annen kjemikal. Inansett, de gjorde ikke egentlig karcinogen-testet. De noterte bare at pga. sammenhengene med 2,4-hexadienol, tror vi at 2,4-dekadienol, den oksidanskjelende produkten av linoleisk acid, er sannsynligvis så karcinogenisk som den andre. Så...
Ja, kanolaol er bedre. Ikke køkken med det. Hvorfor bruker man det? Fordi det smaker som shit. Så du kjøper kanolaol, og det er rekommendert av staten, og du går hjem og bare bryr deg av det og oksidiser det selv, mens du fryer. Så kanolaol er selvfølgelig det samme som rødseedol. Det er kjøpt, du vet. Ja.
Kanola er en marketing-terme som kanadene bruker for rødseed-øl. Vi bruker rødseed her i Norge, og alle synes det er fantastisk. Ja, fordi det er koldt presset. Det er en så god øl. En notasjon om koldt press. Prosessingen de gjør for å få disse ølene, gjør at ølene går ranske.
Så hvis du bruker koldt presset olje, så blir det bedre. Det blir mindre rådende enn tradisjonelt prosesset olje. Men når du tar det i fryserpanen, så kommer det samme til å skje med det som skjer med de andre tingene.
Eller når du spiser den, og den går inn i dine tissuer, så har den samme effekt på ditt kropp. Det vil sikkert være bedre for dine intestiner, men den har samme effekt, si, når du går ut i solen, eller du spiser den for langt nok, og du finner at du er insulinresistent.
Cold pressed, good marketing term. I wouldn't fall for it. We noticed that a lot of our listeners on the podcast, they ask about which olive oil can I use for frying? Because that goes for the olive oils too, if you don't use the cold pressed extra virgin oil. Olive oil is much more stable. It's one of the most stable cooking oils. So, you know, I mean, the issue with olive oil when you're cooking is that it has a very distinctive taste, which isn't always appropriate depending on the dish.
Jeg bruker personlig butter, som har låt linoleisk acid og er en tradisjonal fatt i mange formelle, helseforskninger. Sverige har gjort et veldig interessant nasjonalt eksperiment etter Annika Dahlqvist, doktor som hadde en stor utfordring i Sverige over å promisere en låt-karbig diet. Siden det skjedde har de svenskere spist mer og mer butter, og deres hjertesaksskade-tallet går ned. Hva en skam!
Vi ble alle fortalt at butter skaper hjerteskade, og det er slik at de var feil. Så, Tucker, kunne du bare tenke på hvor mye, eller hvilken måte, en vanlig person som går til mallet, de får deres kjøkkener og de spiser, hvor mye prosent av vegetarbeider som virkelig skaper sjekker, spiser de gjennom dieten? Mye mer enn de tenker de er.
Og jeg vet ikke, jeg tenker at jeg vil forhåpe det til det beste jeg kan. Det er i smør jeg bruker til å kjøpe. Det er i kjøkkenet jeg spiser. Jeg er ikke bange for absolutt utrykk. Jeg tror du kan gjøre deg ganske ganske ganske. Men hvis jeg ser vegetarol på ingrediensen, så vil jeg ikke kjøpe det. Det største problemet, min personlige opplevelse,
Restauranter bruker nesten utenfor seg, søde oljer for å kjøpe, fordi det er så kjøpt. I forhold til mer kjøpte fatter som oljeoljer, butter eller kjøttetalot. Det er interessant, da jeg var en barn, og jeg var 18-19 år gammel, og jeg begynte å kjøpe for meg selv, og jeg begynte ganske snart å forstå at kornoljen min mor hadde i huset gjorde meg kjedelig.
Så jeg begynte å kjøpe olje. Jeg tenkte ikke på det til et år senere. Men jeg fant også ut at jeg var en ung som tenkte at det var dårlig å kjøpe olje i større frysing. Jeg kjøper ikke vegetaroljer i huset. Jeg brukte aldri å kjøpe vegetaroljer i huset. Jeg brukte aldri å kjøpe dem selv.
Det var restauranter som fikk meg. Det var restauranter og salatdressinger, som vi ikke tenker på. Salatdressinger er nesten uansett laget med soymilk. Og soymilk er en av de største av disse seetøyene. Kanskje fordi det er så ufattelig, ikke sant? Jeg mener, det er i alt. Det er...
Det er en primært sorg for kalorier i USA nå, når det ikke var hørt om det 120 år siden. Så du må lære å lese ingredienslistene. Det er ting de kommer ut med nå, som hyaluronsol, hyaluronsunfloreol,
For eksempel, de har et mye mindre nivå av... Jeg har snakket med forskere, fredsforskere om dette, og de jokker at det burde kalles låt linoleisk. Det burde være den ærlige måten å markere det, men de sier hyalaisk. Noe som er hyalaisk betyr at vi vet at linoleisk acid er et problem, og vi prøver å redusere det i fredssupplyet, men vi er ikke rett med deg om hva vi gjør. Så de er bedre. Det er en kompani jeg arbeider med som heter...
Zero Acre Farm, som har kommet ut med et olje som er veldig lav i linoleisk acid. Ja, der er det. Vi har det her. Ja, Zero Acre. Vi skulle ha spurt deg om det. Ja, ok. Så, jeg mener, det hele selskapet av det er at det er 2% linoleisk acid, som er about the same as butter. Men du kan bruke det som et vegetarolje, fordi det er likvidt på rød temperatur. Ja.
De sier at det har en god smak. Det mest interessant om Zero Acres fatt er hvor bøsende det er. Hvis du ser på det,
Det tilfører det som vegetarolene skulle gjøre. Det er et nøytralt, virkelig småsannsiktig fatt som du kan bruke i ting hvor du ikke vil at det blir overvåndret av smak av olje. Jeg bruker det for det. Det er delisjøst. Men det er ganske fornøyende, fordi...
Vi har ikke fått Zero Acres til Norge tidligere.
Men du har en veldig god punkt med restauranter. Aletta, vi går aldri ut til å spise i restauranter. De soker alle vegetabelser og vegetabelser i forhold til. De gjør alle disse forberedelsene før. Så når du kommer til et restaurant, er det ikke en ting du kan spise som ikke har blitt soket i vegetabelser. For år, da jeg var nødvendig i New York City, og jeg skulle gå ut til å spise, så vant jeg stek. Og hvis jeg spiste stek, så følte det meg litt kvise og dårlig. Og jeg forstod aldri...
at det var fordi de puttet støvmøll på støvstøvene før de puttet dem på grillen. Og selvfølgelig, å putte et utstabelt fett på en åpne fjern, gjør at det blir oksidert og går raskt. Nå at jeg vet dette, jeg elsker støv. Jeg spiser det hele tiden, og det er det mat som gjør meg føle meg den beste. Men det var, du vet, det vandret. Jeg kan ikke engang tenke på hvor mange spiser jeg hadde, hvor jeg gikk til en støvehus, og jeg var sånn, åh, her vi går igjen. Jeg kommer til å føle meg vanskelig.
Jeg forstod ikke det. Restauranter er et stort problem. Zero Acres... Originalideen for Zero Acres var at det ikke skulle være et konsumerteknologisk produkt. Det skulle være bedre frysingol for restauranter. De jobber nå med en fastfood-kjene i USA som heter Shake Shack. De gjør et eksperiment med å bruke denne smør i stedet for sidaolene.
Folk må forstå at det Zero Acres gjør, er ikke nytt. McDonalds, for eksempel, som ble forvandlet av Cargill, en av de største produsentene av seetøy i verden, har forandret seg til høye oleisfatt år siden. De forstod at transfattet de brukte var dårlig, lenge før de ble bannet. Cargill sa at dette var det helst fattet vi tenker.
Det er ikke bare sjeldent, men det lurer lenger fordi det ikke har linoleisk acid i det. Det går ikke så fort. Det er en mer økonomisk olje å bruke. Men det eneste faktum er at den økonomiske tilfelligheten er derfor det har en helse tilfellighet. Fordi du ikke ser disse oljene gå, når de har lå linoleisk acid, de går ikke så fort. Som jeg sa, de oksidansprodukte er ganske toksiske.
og er grunnen til at vi tror at vi har epidemier av urinert bærelsesyndrom som jeg hadde. Fordi disse tingene er poiser, og de poiser din intestin, og så går det ut til resten av kroppen. Ja, vi er bare åpne opp og opp, og du har gjort så mye forskning, Tucker. Kan du gå inn i hva som skjedde til vår spesie, i forhold til hvor mye vegetarøl vi har spist over årene? For jeg vet at du har noen pointer der.
at vi blir sykere jo mer vegetarøyene vi konsumerer. Ja, jeg gjorde en snakke en gang i år på Ancestral Health Symposiumet i 2021, som er online, hvis noen vil se det. Men i en nødvendig måte har vi hatt en nødvendig mye nutrisjonstransisjoner gjennom menneskelig evolusjon. Vi kom ned fra trærne og begynte å spise mer tuberer, og tøyene våre ble forandret så vi kunne mastekere disse tuberene da vi var i Afrika. Og da begynte vi å spise mer fisk, og vi utviklet...
Vi hadde høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte høyestilte h
fordi våre høyhånder ikke er tilgjengelige for jobben, som for eksempel en høyhånd for en kjøkken, som var utstyret for å kjøpe mat i stykker. Så vi begynte å lage ut. Å spise mye mat hadde to store forandringer. Det gjorde at vi skulle lage høyhånder som var tilgjengelige for å lage langtid. Det gjorde at vi skulle lage store høyhånder, som er veldig gode for å lage dyr på vei ned når man ikke er veldig kjøpt, fordi mennesker er en av de lettere predikere på planeten.
Og så var vi så gode til å kjøpe kjøp, at vi begynte å kjøpe kjøp. Vi kjøpte alt kjøpet. Det var en fenomen av stor dødstengelse som følte mennesket rundt i verden, da vi begynte å kjøpe nye kjøp. Så vi begynte å kjøpe grønner. Grønner, jeg mener det er ingenting som er klart i fossiltekningen, som hva som skjedde til menneskene etter at vi begynte å kjøpe grønner.
Vi ble korte, vi fikk krav, vi fikk bølger, vi ble veldig unnøyd veldig snabbt, ikke sant?
Da begynte vi å finne ut at vi alle spiser disse, at vi ikke får mye fatt. Mennesker trenger fatt. Mennesker trenger særlig mye fatt for å reproduere. Hvis du vil skade en kvinne å forløpe sin period, så la henne ha en lågfatt diet, som en vegan diet, og det vil gå veldig snabbt. Fordi hennes kropp oppfører at hun ikke får den nutrisjonen hun trenger for å kunne reproduere.
Så vi begynte å spise søde oljer. Først 5000 år siden i Indien, det var, jeg tror det var safflowreol, det er det indianske begynte å bruke. Lentere etter det, utviklet vi diabetes. Oops. Og diabetes har i stedet gått...
hand in hand with seed oil consumption around the world. But we didn't used to eat a lot of it. In India they ate seed oils, they had a diabetes problem that followed them as they went to different countries and brought their diet along with them. But they ate ghee, that was the traditional diet.
indienisk fatt. Og så har indienere i de siste årene bare skjedd seg fra ghee mot en høy-sedde-olje-diet, og de har det samme som alle andre har når de gjør denne dietariske forandringen. De får fatt, og de får høye grader av diabetes, og de får fattig liver-diseis, som er i stedet for at sedde-oljen poisener livene. Så diabetes i Storbritannia er
Jeg gir kreditt til Gary Taubes for å gjøre dette forskningen i boken "Good Calories, Bad Calories". Diabetes i 1800-tallet var en overraskende rar sjekke i USA. Det ble mer og mer vanlig etter introduksjonen av kjøtt- og vannolje i dietet. Og så gikk fornyelsesratene av vannoljen sammen med fornyelsesratene av diabetes til et sted hvor vi har måttet redifisere diabetes. Type 2 diabetes var tidligere kjent som "adult-onset diabetes" fordi
Det var det som skjedde til deg etter livet. Det var type 1-diabetes, som er mer seriøst, og vil dø på deg i kort ord. Det var det som kalles "juvenal-åndset-diabetes". Nå får barn type 2-diabetes veldig tidlig i livet, fordi vi har brukt høye antall av sødeol.
Dette er en av de klareste tingene vi kan injekte deg med sovjenoil, og du blir plutselig diabetisk. Vi kan gi deg en høy dos sovjenoil via oralskjermen, og du blir plutselig insulinresistent. Det er ganske rettfølgelig.
Og vi har flere menneskelige prøver hvor de har prøvd å redusere antallet av linoleik i dieten, og i alle av dem forbedrer det fattig leverdeseis og også insulinresistens og kreftsforskning, hvordan man gjør prøven, i ganske kort ord. Så jeg tror det er en av de klareste
Vi er lykkelig å ha en podcast, for vi kan faktisk lage oppførelse, vi kan snakke med deg, vi kan prøve å språkje informasjon, men det føles som om det er
-smoket i 70-tallet eller 80-tallet,- -har man ikke noen anledninger. Man spiser bare kjøtt eller alt prosessfod. Man tenker ikke på utgangspunktet. Hvilken er den beste beskjed? Skjør folk, Tucker, eller bare... -Vis på noen truelser for oss her. -Jeg synes det beste... Du gjorde den beste analogien. Seedoljer er som småsaker. De blir sammenlignet med toksiner.
Mange mennesker er ikke nødvendige med dette, men hvis du smoker, så skaper det en mulighet for at du blir diabetes. Og det gjør det fordi det gjør at det gjør at det samme toksiner i kroppen dyrer deg til diabetes når du bruker seetol. Og med det sagt, smøring skaper lungcancer.
Alle vet det, ikke sant? Det som de fleste ikke forstår er at 80-90% av de som smøter ikke får lungcancer. Det betyr ikke at det er sjeldent. Selv om man får lungcancer, så skjer det ikke imellom. Det skjer 20 år senere. Seedolene er akutelt toksiske i den måten at de skjønner næse, imellom hvis man konsumerer høye antall seedolene både i mennesker og dyr.
En av de viktigste tingene du kan gjøre for å redusere de nødvendige effektene av vannoljer er å tilføye sukker til dem. Dette gjør det mer palatabilisert. Dette ble utviklet i 1950-tallet i krabber. De prøvde å få krabber til å konsumere mye vegetaroljer, men krabber ville ikke. Så de tilføyde sukker i vegetaroljerne, og krabber likte det mye.
Så, segeløy og sukker er i det samme samfunnet som den moderne amerikanske dieten. Vi har hørt at du kan balanse det ut på en måte, hvis du har for mye Omega 6, at du kan balanse det ut med Omega 3. Det er ikke korrekt. Og jeg har snakket med mange forskere om denne spesifikke tåpen. Du kan ikke spise nok fiskøy for å balanse ut Omega 6. I faktisk,
ISFAL, Internasjonal Sosiet for Fattigassid og Lipid-Resurs. Tom Brenner, som jeg intervjuet i forrige år, var presidenten på det på en måte. Og deres offisielle stil er at hvis du ønsker å støtte omega 3-fatt i kroppen din, så er det to kjente effektive måter å gjøre det i mennesker. En er ved å supplementere med omega 3-fatt, og den andre er ved å redusere området med omega 6-fatt i din diet.
For det ser ut til å være en måte hvor omegasiktsfattene
går raskt i kroppen, så gjør også omega 3-fattene det samme. Det reduserer områdene med omega 3-fatt. Man kan ikke ta nok om omega 3-fatt. Den beste eksempelen er japaniske. De har en høy fiskdiet, og de er mye mer sjelvførte enn amerikanere. De spiser seeteknoler. Min søster bor i Japan, hun har vært der i 6 år.
Det er en veldig funnet historie. Her i Amerika har vi det vi kaller "fremskollet 15" eller "fremskollet 40", som er da barnet går til uke.
De regner 15 eller 40 pounder, utenfor hvor ulykkelig de er. I Japan har de også de friske 15. Hva er det? Da utenlandske begynner å begynne å spise på japanisk diet, lurer de 15 pounder nærmest imens. Så japanerne har ingen obesitetproblem som andre industrielle land har, men de har fortsatt...
Høye rater av diabetes, i forhold til historisk, og høye rater av hjerteskade, i forhold til historisk. Og den første grunnen til det er at etter 2. verdenskriget kom Statsen og introduserte seg i seg jordbær og, du vet, forstod dem som vi har forstått resten av verden at naturlige fatter som vi har spist i millioner av år er farlige for oss, og at disse
Ok, Tucker, i slutten her. Hvordan gjør vi friske rød? Beef tallow, som McDonalds gjorde det.
Beef salad, that was the old style. Or, you know, I mean, the zero-acre farms, that's what they're doing with Shake Shack, from my understanding, is, you know, the fat in zero-acre farms, fat is oleic acid, which is a mufa, it's the beneficial fat in olive oil. Beneficial doesn't mean it's good for you, by the way, in the context of olive oil. It means it doesn't go rancid and become toxic, right? So, it's beneficial because it's not garbage. So,
Use something like that. Or, I mean, you know, do what McDonald's did. Use a high-oleic...
fatt med låt linoleisk acid, så låt som du kan finne. Men definitivt, du vet, kjøttetall, superlåte nivåer av linoleisk acid. Det er det McDonalds brukte til å bruke da de solgte lille, små omvendelser. Jeg mener, det er et studie som ble gjort av Harvard Universitet. Det eneste mest fattenende mat er potater friet i seetøy. Hvis du tar en potat og du baker den og du putter butter på den,
Det er ikke obesogent. Om du tar en potatis og tar seg seetøy på den og frier den, blir det plutselig en sånn utrolig obesogent mat. Og vi vet exakt hvorfor. Det er en pakke sigaretter. Men kanskje vi bare bør bruke kjøkkenet? Ja, du kan bruke kjøkkenet. Jeg har gjort frisker i kjøkkenetalot.
Deng, de er delisjøse. Vi skal gjøre det til neste. Ja, vi må prøve det. Og selv om noen tradisjonelle foder jeg har gjort med biefetal, i stedet for kornol, og A, de smaker bedre, de blir ikke så sogge som når du bruker seedol, og de er utrolig satiøse. Du spiser noen, og du er full.
Det er en av de måtene jeg kan oppføre når jeg spiser noe som har vært fritt i linoleisk acid, at man ikke kan stoppe å spise det. Det er ikke et vilkjepsssanskap, men fordi disse fattene begynner å bli noe som gjør at man overspiser. Det er en kjemikalskaps til hjertet ditt å holde på å spise mens du spiser. Er du optimistisk over fremtiden?
Jeg er generelt en veldig pessimistisk person, men jeg tror at industrien har oppfattet problemet med linoleikassid. De begynner å produsere mindre linoleikassid-produkter. De oppfatter at de gjør dette for økonomiske grunner. For eksempel produserer Mars Kandi Kompani min favorittkandi, som er peanut M&M's.
Det er sånn at de har forandret seg til en høyoleisk, lå-moneleisk variet av peanuts et par år siden. Hvorfor gjorde de det?
De gjorde det fordi skjelvene er 10 ganger så lenge når de bruker disse lålinoleisene, fordi de ikke går raskt så snabbt. Men det betyr at de har gjort denne fanden mye mer helskelig, fordi den ikke går raskt når man spiser den. En av mine favoritttrykkene er på menyen, fordi av hva Mars har gjort. "Var de det for den feil grunnen?" "Ja, ok, men jeg er ikke ensom."
Jeg er glad at de gjorde det. Jeg tror at forskjellen mellom Zero Acre og en vegetarbeis-kompis er at Zero Acre kan være ærlig med hva vegetarbeisene gjør. Det er derfor de har meg som forsker for dem og arbeider med teamet deres for å få messen ut. Hvis du er Cargill og du selger billonser av dollar i verdenskontor på vegetarbeis,
Du kan ikke si at disse tingene er ekvivalente til sigaretter, ikke sant? De kan ikke være ærlige om det. Jeg mener, de kan gjøre det rette, men de kan ikke være ærlige om hvilke sjekkelige konsekvenser de har. Og jeg mener, hvis du går gjennom litteraturen,
Ja.
Ja, takk. Takk så mye. Det er en plass. Takk så mye. Jeg tror jeg bør note at jeg har to død. Jeg har to lille bohund. Norge-bohund. Veldig lille kreaturer. Og jeg føder dem... Jeg hadde en norge-elkehund før, og jeg ble fortalt av breteren at de er vanskelig til overgående og obesitet. Og...
Jeg var veldig interessert i å høre det. Det var rett på tiden jeg endret min egen diet, da jeg begynte å se på hensyn til dødsfod. Dødsfod i Amerika har også en opplevelse av obesitet. Hvis du ser på hensyn til dødsfod i Amerika, er det egentlig det samme som med menneskesfod. Det er høy i sølvsaker og høy i større. Det gjør obesitet i dødsfod, slik det gjør i mennesker. Så mine dødsfod, eller mitt eksperiment, jeg føder dem ganske bare kjøkken.
De er utrolig energetiske, utrolig helse, de er lenge og de vil gå bort fra en platt full av hamburger når de er full. Det er utrolig, forskjellen. Jeg har venner som føder deres død dogfod, og de blir skjønt når de kommer til vårt hus, og de ser at døden går bort fra en platt full av fod, og har ingen interesse i det. Forskjellen mellom en helse-diet og den industrielle dieten vi har vært i,
Thank you for sharing that too, Tucker. It's been great. Thank you so much, and thank you for getting the message out. Thank you.
Ja, vi avsluttet med dette med hunder. Interessant, for jeg har faktisk ikke tenkt på at jeg skal gå og lese labels på hundemat, og det skal jeg hjemme gjøre, for nå har jeg akkurat kjøpt ettårsprosang til min søns lille hund, og han har fått snacks og noen gnagegreier, så det må jeg gå og lese på nå, vet du.
Jeg er faktisk vokst opp med hunder, så jeg har alltid tenkt på dette her. For før spiste hunder samme som oss, og det var middagen vi spiste. Den fikk hundene også. Og når du ser de, og du vondt lukter av de små pelletsene, akkurat passer til en hund. Det er klart at det er fullt av plantoljer. Og så ser jeg også at mange hunder liker ikke maten. At de går bort fra skålen, sånn at den tørre maten bare står.
Men det var mye informasjon i dagens podcast. Tucker kan mye om tema, og vi kan vel konkludere med at vi ikke kommer til å introdusere disse oljene igjen. Det er ikke verdt risikoen. En utfordring som jeg kjenner på dette, det er med barn. Det er Halloween-partys, det er bursdagsselskap, de drar på restauranter, de kjøper noe på kiosken. Jeg klarer ikke å syre alt, men jeg må bare prøve å lære bort noe.
så godt de kan. Det er det vi må gjøre, gå foran som gode eksempler, og jeg tror også at det nytter ikke med forbud, det nytter ikke, og så må du huske på at barna våre, de er mye mer motstandsdyktige enn det vi er. De tåler en del. Men vi er ikke ferdige med dette temaet. Vi har en avtale med ernæringspsykiater Simon Løshet, og da skal vi snakke enda mer, og på norsk, om temaet. Håper dere fikk en fin opplevelse. Da ønsker vi dere...
Happy biohacking på vegetabilske oljer! Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90.
Du får også 40% rabatt på et stort utvalg ferdigretter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar.