Velkommen til interiørrådet. Denne gangen, Tone, rett på sak. Vi fadder jeg nesten litt kokt i nøtta, for jeg har sett på så mye i kjøkkenet akkurat nå at jeg...
Gå helt i ball for meg. Ja, men nå tror vi det er kjøkken-trender. Hva skjer på kjøkkenet dere? Ja, ikke sant. Det er dit vi skal i dag. Og for å ta det med en gang. Vi har så mange ideer på kjøkken. Dette er ikke episoden alt om kjøkken. Nå er det faktisk episoden som skal vise hvilke tendenser vi ser, hva som kommer av nye ideer inn i dette kjempeviktige rommet i huset vårt.
Og så er det også sånn, vi ser jo at kjøkkenet og kjøkkenbruken forandrer seg. Helt klart. Kjøkkenet er så sosialt, folkens. Det er det mest sosiale rommet vi har i huset. Let's face it, veldig mange mennesker som jeg kjenner godt. Nei, jeg er ikke så god å spørre seg. Nei, men altså, folk, veldig mange lager ikke så mye mat, altså, Tone. Nei, det er ikke alle som gjør det. Men de elsker å være på kjøkkenet sitt her likevel. Ja, Else har jobbekontoret sitt her. Ja, ja, ja.
Jeg elsker å være der. Jeg sitter jo nede for gjester. Vær så god, kom inn på kjøkkenet mitt og bli der. Jeg er også...
Jeg må også innrømme at jeg er på fest. Veldig ofte sirkulerer hyppet på kjøkkenet. Det er et samlested. Deilig rom å være i. Jeg legger veldig mye aktivitet inn der. Mange har jo lekselesing, hurtig spising, vindrikking og
Kanskje til og med se litt inn i en peis, sånn som jeg har på mitt kjøkken nå. Lyksis, lyksis! Peis på kjøkkenet, Dikke! Sniks, krytt litt der. Nei, men helt oppriktig, det er et rom som
kanskje i aller størst grad må tilpasses etter hva slags menneske du er. Er du ikke litt enig? Jo. Kjøkkenet er så personlig. Hvordan man bruker kjøkkenet er så forskjellig. Så det må du innrede akkurat etter din egen familie og din familiesituasjon. Ja, og jeg synes jo at idealene er jo ofte sånn her bor Norgesmester i kokkekunst, liksom. Og så er det sånn
Hallo, hvis du er en person som koker fjollene og steker grendes, eie det litt i rand. Jeg sier ikke at du ikke skal ha...
Stekovn og sånt, det trenger du selv om. Of course! Men kanskje det er ekstra viktig for deg da, at det er en god sofa der liksom. Altså disse tingene. Bruk plassen riktig på kjøkkenet. Det er så viktig. Ikke bare se liksom, ikke bare hør på oss. Nei, men ikke bare se et sånn dritakult bilde på Instagram og tenke sånn, sånn skal kjøkkenet være nå. Jeg må ha den gedigende øya, jeg må ha sånn og sånn. Nei, glem det. For det første, penger flyr, og for det andre så blir du, det er kjøkkenet.
som ikke er proff, jeg synes kanskje kjøkkenet er nesten det rommet som tenderer mot å være det mest trendsensitive rommet. Og det
Og det synes jeg er litt synd. Jeg vet at veldig mange ønsker at det skal være alt for ever kult. Så kan man diskutere hva som ligger i det. Men jeg må jo være litt brutal og si at man lett kan se, hvis man blar gjennom blader eller boligannonser, så er det litt sånn, hei, 2012-kjøkken. Alle har jo 2012-kjøkken. Eller 2018-kjøkken. Mens de andre rommene føles mer enkle og...
mer sammensatte. Så blir kjøkkenet av og til veldig sånn, her er jeg med den innredningen som var akkurat da, og hjemmen ble det litt sånn... Det blir statisk. Veldig mange setter opp kjøkken på en måte. Enten så er det med en øy. Det er et krevende rom. Det er et krevende rom, og så krever det at du kanskje
er litt utenfor boksen, at du ikke bare velger det opplagte, at du kanskje tar inn et møbel som du har en arva ting, at du gjør plass til det på kjøkkenet, at du gjør plass til lounge-stolen. Vi bruker kjøkkenet, folkens, på en annen måte. Kanskje du ikke trenger øya heller.
Jeg vet at man må tørre å kaste litt flere kort opp i lufta og se litt hva som skjer hvis man ikke er så fastlåst i akkurat hvordan det skal se ut. Men jeg må bare si, selv det er et rom som er krevende å tenke på, som krever noe av meg hvis jeg skal tenke, hva er et helt rått kjøkken som ikke nødvendigvis er
Har du en million kroner å bruke på et kjøkken, så skal det helt sikkert ordne seg, folkens. Men for alle oss andre er det litt sårbart hvis det rommet er det vi ender opp med å tenke at
det var kanskje ikke helt sånn. Eller man fikk egentlig et kjøkken som alle andre har. Da klarte jeg ikke å skape mitt uttrykk. Det er ikke meg, det er ingen som ser at jeg bor her. Det synes jeg gjør at kjøkkenet er litt utfordrende. Det er akkurat som det er enda vanskeligere å få inn noen personlighet på det rommet. Og ikke bare at det er et statusrom, for det er litt sånn kjenner man til de ulike leverandørene? Er man sånn har god...
knowledge på hva flotte hvitevarer og kokeplater er for noe, så er det en ting. Da blir det litt sånn statusrom. Det er ikke så kult det heller. Nei, det er ikke det. Man må være med alle oss som har lyst til å skape et rom som har masse personlighet og som er drithyggelig å være i. Det er jo målet. Men når det er sagt, så er det veldig gøy å se at kjøkkenet
er i endring på trenden også. Det er kjempegøy å se. Da snakker vi ikke bare om de trendene som vi nå har snakket litt negativt om, at vi har ikke lyst til at kjøkkenet skal være sånn akkurat nå er det det, om fem år er det noe helt annet, for sånn kan vi jo ikke holde på. Det må være mer bærekraft over det. Yes, og det er akkurat som det er i ferd med å skje. Vi ser en større personalisering av kjøkkenet enn jeg har sett tidligere.
Det er så gøy! Jeg var hos Hammerand Kjøkken, som blant annet er veldig opptatt av bærekraft. De har for eksempel eika kommet fra Sørlandet. Kortreist eik. Den er så vakker. De bruker sånne avrundet...
De har veldig avrundet hjørner og sånn. Det er så kult. Og det er litt deres signaturuttrykk. I tillegg har de kjøkken som når du flytter, så kan du ta med deg kjøkkenet. Det er ment til å vare resten av livet. Og hvor deilig er ikke det å ha et skredderskydd kjøkken som passer akkurat til ditt hus, til høyden du har under taket, til vinduene dine, altså
Det å få laget helt spesialdesign av møbler, jeg elsker det. Det er immarudyrt da, må man si. Nå gikk du rett i lykskategorien. Ja, nå gikk jeg på toppen. Men det skal sies, det er jo også trendene skapes. Ofte av de flotteste leverandørene har jo uttrykk som rimeligere leverandører etter hvert ser mot, og som vi vanlige publikummer kikker på da. Om vi ikke har råd til det selv, så ser vi hva som rører seg. Ja, men du, i stedet så nevnte du et kjøkken fra Multiform.
Ja, jeg snakket om litt sånn klassisk uttrykk før vi satte på recorderen. Så kom jeg til å tenke på at det er jo flotte leverandører som på en måte har litt sånn signaturuttrykk. Og det er så gøy, for når jeg var nygift med kroken og vi skulle kjøpe nytt hus, så kjøpte vi et gammelt hus på Nordstrand. Og der hadde de nemlig akkurat de multiformkjøkkenene. Det var de første kjøkkenene jeg eide.
Og det er så fint, og det er like fint det selges den dag i dag. Og hvor kult det er ikke det, det er et tidløst kjøkken, det er så klassisk, så vakkert, jeg ble aldri lei av det. Nei, og det går an. Det kunne valgt om igjen i dag. Ikke sant? Så det finnes, folkens. Men når det gjelder tendensene som jeg nå har slått opp som stort, nå skal jeg si litt hva
Jeg har skrevet opp på lista etter en god researchrunde. Det sosiale kjøkkenet. Ok, du som hører på sier, ja, jeg har hørt det før, men dette er
i ferd med å gjøre endringer i hvordan vi ser på kjøkkendesign. Og det synes jeg er veldig gøy, at det sosiale er så viktig. For kjøkkenet er jo så viktig, og det er jo så viktig å være i flere der. Hvem er det som liker å stå og lage mat alene? Og pluss at vi bruker kjøkkenet annerledes. Vi har med oss iPaden, vi sitter og multitasker og jobber og er der. Kjøkkenet trenger plass til ...
Du sitter jo i senga og jobber, men langt flere sitter jo ofte på kjøkkenet og jobber. Ja, men det skal sies. Det er sant. Og har man barn, så er det ofte der man både skal spise måltidene, men også gjøre lekser og ha diverse aktiviteter. Så rommet i seg selv krever noe mer enn å være en supersmud og effektiv matlagingsenhet. Ja.
Og det der bordet med plass til fire stoler på kjøkkenet, det er litt passé. Man har gjerne høye barkrakker hvis man har plass til det ved kjøkkenbenken et eller annet sted. Eller så har man bord og stoler, men kanskje man har sofaer.
også på kjøkkenet. Man har noe mer enn bare de fire stolene der jeg bor i. Det sosiale kjøkkenet trekkes frem som en tendens, det tror jeg snapt opp i House and Garden for eksempel. Mens en annen tydelig trend er at vi kommer til å se en ganske utforskende fargepalett. En helt mye mer sammensatt og
kompleks palett. Ja, den er kompleks. Den er veldig kompleks. Men hvis det er de varme, rike fargene, de kommer nå inn i kjøkkeninnredningene. Og det jeg og du har sett, Tone, er jo plommefarget kjøkken. Nydelig plomme. Det klassiske blå kjøkkenet, som mange har et romantisk forhold til, det er jo aldri feil. Nei, aldri. Men det som man ser nå er kule kombinasjoner, rike, altså jeg så noe sånn
Cooked cherry var det vel en farge som het? Ja, det er så frekt. Det er frekke farger. Ved å trekke inn flere farger og en større palett inn på kjøkkenet, så får du jo, det mener jeg er med på, å kunne gjøre det mer personlig. Og vi mener jo også at treverket gjerne skal være litt mørkere og varmere. Absolutt. Det må ikke være det helt lyse hvite, hvitolje, ask. Ask er veldig fint, men det er veldig deilig med litt sånn
litt mørkt valnet. Vi ser også helt tydelig at det litt sånn dramatiske uttrykket, det
kommer også. Da ser vi jo disse mørke fargene som trenger ikke være dramatiske, men vi ser at steinsortene som blir trukket fram i store magasiner internasjonalt, der er det ofte mye som skjer. Det er så gøy, for det er så marmor som er så kul. Den er så dramatisk. Den er dramatisk. Det er det store kontraster. Absolutt. Skikkelig svart og skikkelig hvitt. Kreftig mønster. Sånn at du nesten får litt sjokk
Det synes jeg er ganske gøy. Det liker vi. Og det gir personlighet. Absolutt. Det gir et eget uttrykk. Og her er det jo helt åpenbart at hva du kombinerer det med, der ligger det jo mange valg å ta, på godt og vondt, men her ser vi svart og hvit varmor kombinert med plommefarga skap er en greie. Vi ser også helt tydelig at kjøkkenene fra de flotte leverandørene
også avbildes med antikviteter, for eksempel. Man kombinerer vinterskim på kjøkkenet. Du nevnte også at kjøkkenøya blir utfordret. Den er ikke nødvendigvis bare sånn at vi skal ha det og alt i en kjøkkenøy. Ikke alltid. Kjøkkenøya er litt på vei ut. Fra noen trendforskere sier at nå er kjøkkenøya på vei ut. Det som kan være bra med det, er at kjøkkenøya er noe som mange
egentlig ikke har plass til, men skviser inn likevel. Er du litt enig? Ved å frigjøre seg fra ideen om en kjøkkenøy, så kan du oppleve at kjøkkenet ditt faktisk har bedre plass til en skikkelig hyggelig spiseplass. Og så har jeg et godt tips. For i stedet for øya, var vi og sette et
Kanskje du har et vintersbor, kanskje du kan gå på loppmarkedet, finne et bor, male det i samme fargen som veggen på kjøkkenet, og voilà. Sette en nydelig vase med blomster, eller bare ha to stoler til det bordet som
Og så er det bordet hvor man drikker vin, eller hvor man elter deigen. Tenk litt alternativt. Det må ikke være nøy. Absolutt ikke. Det jeg har sett komme i stedet vår, fordi det er deg som trodde at da sparer jeg de pengene, kommer andre kostbare ideer i stedet for, skjønner jeg. Sånn som det alltid er. Det jeg har sett en god del av, Tone, er customisere sittegrupper. Å, det er kult. Å.
Altså litt sånn dineraktig, skjønner du? Oi, diner på kjøkkenet, du. Ja, men at du har, ikke sant? Oi, litt lounge-dining-mobile. Det er lekkert. Jeg lover. At du på en måte har bordet og en sittegruppe fastmontert, rett og slett. Så kult. Det er jo absolutt lekkert. Men jeg synes egentlig hele ideen om at øya ikke er alltid nødvendig, gjør at du kan kanskje til og med få inn
en lekker spisegruppe som du sa, og kanskje det også er veien til å kunne ha plass til en liten sofa. Ja, jeg tror alle som får en sofa på kjøkkenet, eller en lounge-stol, kommer til å se nytteverdien av det. Helt klart.
Tone, fine baderom, det vet jeg er en lidenskap for deg. Og et av spørsmålene som kommer oftest inn i innboksen din på Instagram, det er jo fra folk som spør deg til råds, hvordan få til luksusfølelsen på budsjett på mitt eget bad? Og da har jeg et kjempegodt forslag. Store fliser!
lyse farger, gjerne beige toner. Og ton i ton fug også, eller? Ja, ton i ton fug! Det gir bare enda mer luksusfølelse. Og jeg har tre fliser som jeg har valgt meg ut her, som er mine favoritter. Den ene, den heter Carbis Gold. Formatet her er 60x120. En annen ting er jo at gold...
Altså, liker du gullstilen, vil du ha gullarmatur, da har du flisen din her. Så har vi Sermat Natural. Den flisa er 80x80. Husk at jo større flis, jo mer luksusfølelse får du. Den passer den lyse nordiske stilen. Den siste favorittflisaen min, den heter Mononix Mate. Den er skikkelig klassisk, tidløs, blir aldri feil. Formatet her er 60x60, så den er svær denne.
Og inne på rightprice-tiles.no, der kan man se hele sortimentet av fly, sant? Det kan de, og det er så svært sortiment, så du kan gå deg litt vild. Og i tillegg så har jeg Right Price Tiles, også en kjempefin baderomsinnredning, min favoritt for luksusbade.
Det er Nordic. Den Nordic-serien er helt råfin. Og så har de kjempefint armatur. Og de har de fine, runde speilene med leddlys. Og der har du et tips, da. Ja, det har jeg. Speilet kan aldri bli stort nok. Husk for det. Du trenger større enn det du tror. Og apropos budsjett, Tone. Vi har jo laget en helt egen poddepisode, vi. Om luksus på budsjett. Den kan jo lytteren gå og høre på for å få enda flere tips. Det burde du. Er det sånn, Tone, at vi har et tilbud
oppå de allerede hardt presset prisene. Om vi har. Du får 20 prosent på ordinære priser hvis du bruker rabattkoden TONE20 og dette gjelder fram til og med 30. juni. Så de allerede hardt presset prisene, de har trykket enda et tak ned til deg, kjære lytter.
Jeg har faktisk notert meg noe jeg har lagt merke til. Jeg har sett litt mer overskap, men overskap på en litt annen måte. Ja. Det er ikke helt riktig. Ja, er det ikke det? Jo. De går helt opp i taket. Og det er helt fantastisk. Overskap som går opp til taket ser mye mer kult ut. Du slipper den glippa. Hvorfor skulle man alltid hatt den glippa? Det blir alltid satt mye rart stash oppå der. Det ser aldri bra ut. Husker du det bildet fra Erna? Hjemme hos Erna i Bergen. Hahaha.
Jeg glemmer det aldri på toppen av skapene der. Det var det mye rart. Ikke sett vin der, for å si det sånn. Nei, men jeg kan finne på å gjøre akkurat det samme som Erna. Har jeg plass? Du aner ikke hva jeg kan få på toppen av skapet. Men det tror du kan få plass. Du får faktisk mer plass hvis du drar skapet helt opp. Skaper opp og lukker det inn i skapet. Og on that note, hvorfor er det aldri nok skapplass? Det er
Det er fordi man, der har jeg et veldig godt svar, man organiserer ikke godt nok. Man tror man skal ha plass til alt inn på kjøkkenskapet. Nei, du skal ikke det. Vinglassene for eksempel, jeg har laget et eget skap av en gammel dør til vinglassene mine. Du har tatt lagring ut av kjøkkenet også, det skal sies. Ja, og har liksom spist ut av tingene.
Jeg har lagring i en gang. Og så har jeg også nå kjøpt noen veldig kule skaper fra Farm Living, som er sånn, jeg får dyttet inn så mye i de. Så der er nå servise og glass og hurra med rundt. Da får du skjønne hva jeg mener. Altså inne i hovedkjøkkenet. Nei, du skal ikke ha alt der. Altså jeg har...
bare vaser. Ja, bare det. Tenk så mye plass det opptar. Altså, jeg tror faktisk min vasesamling er noe av det Jan Kato og henne mobber meg mest for. Jeg kom hjem fra Loppes, og da var det sånn «Mamma, du kan ikke ha flere vaser!» Og så var det sånn «Nei, på en måte kan jeg ikke det, men jeg kan jo det da. Jeg får bare finne en lagring å gjøre det på». Men det er jo helt riktig. Kjøkkenskap, det vil alltid fylle seg opp. Du har både tørrvareproblematikk og vaseproblematikk. Ja.
Nei, fordel det, folkens. Ha litt sånn skaplass ved spisestua, ved spisemøblene. Tenk at serviseglass kan også være der. Ja, og her kommer vi jo, for å fortsette på hva som er tendensene, her ser vi jo helt tydelig at de store leverandørene velger å vise
deler av kjøkkenet i for eksempel et treverk, og så har de gjerne en hel vegg for eksempel i malt. Som er malt i samme farge som veggen aller helst, sier vi da. For det gir mye større romfølelse. Så her er det viktig å få inn litt
ikke ta alltid det samme materialet. Det blir også et kjekken som ikke er fra 2012. For fra 2012, det er alle som sier at vi sier 2012. Det var sånn annus horriblist. Det var et helt tilfeldig eksempel. For å forklare noe. Men belysning også er en av tendensene på kjekken. En annen type belysning er det som blir trukket fram nå. Den tradisjonelle litt sånn
wow-belysningen med den typiske hovedlampa og sterke spotterskinner og sånn. Nå mener ekspertene der ute at vi vil ha det mer intimt, vi
Vi vil ha en mer sofistikert og diskret belysning, hvor det lyses opp fra andre steder enn bare i taket. Ja, det er veldig gøy. Og det skal være en mykere belysning. Det er en varmere, mykere belysning. Vi skal ikke ha den hare kalle, hvor det ser ut som en butikk når du går inn på kjøkkenet. Nei, det er så feil. Det er så mye lys, og det er sånn der, oh, det er så hardt lys. Det er greit nok at du skal se det du kutter opp, men hele kjøkkenet kan jo ikke være...
Som inne på kjølerommet liksom. Så god belysning, varm god belysning. Og så er det også gjerne sånn at man skal ha en kul statementlampe der da. Nei, jeg synes ikke vi skal pakke vekk den. Nå er jeg spørsmålet lampegjerne. Vi er helt lampegjerne, vi dikker igjen. Og igjen, og igjen. Hvis lampe i taket er det som får deg til å fyre, så er det klart du skal ha en lampe. Ikke hør på oss. Du har en kul lampe på kjøkkenet altså. Vi har funnet en som vi liker veldig godt. Ja.
Ja, ja, ja. En tube chandelier. Den er fantastisk. Jeg har den på spisstua mi. Jeg elsker den. Den gir så godt lys. Det som også er litt gøy med den, er at den har både en helt eget uttrykk, et veldig moderne uttrykk, men samtidig så
vil den være en kjempekul kontrast hvis du har et klassisk kjøkken. Den skaper personlighet, den skaper en egen identitet. Vi kommer ikke forbi at vi må snakke litt om hva slags treverk som brukes nå fremover. Ser du noe der? Ja, det var det der valnøttene. Men er vi da litt i risikosonen for at den blir veldig tidstypisk?
Nei, for jeg tenker også at det blir vanlig. Olje er ikke, jeg blir aldri lei av det. Jeg synes at det alltid er fantastisk. Det blir aldri uttrendig. Nei, men kan vi si det sånn, og jeg hater det at man skal snakke om trender på den måten også, fordi det er jo estetiske kvaliteter ved alt som man kan holde fast ved. Jeg snakker mer om den følelsen av at man liksom lar seg
på en måte overvisa noe som kanskje ikke er helt at man bare, ok, jeg ser at dette er liksom det store influenserkjøkken-trenden i år, og så går man liksom i den retningen helt uten at man klarer å
styre den skuta selv. I og med at man varierer så mye, det er treverk ofte mot malte flater. Så jeg opplever at treverket er ikke så tydelig som før, og derfor blir uttrykket ikke så trendbasert som det gjør hvis hele kjøkkenet... Og så har du jo også valget med steinplatene, eller kompositmateriale. Hvis du skal ha sånne flotte ting. Eller sandstein. Der er det
Har det vel aldri vært mer å velge enn før? Det er så gøy. Det er så mange forskjellige muligheter der nå. Og det er så mye sånn som det. Du har jo bestilt et bord i en stein som er sånn, jeg husker ikke hva den heter, men blåaktig. Den kan du også bruke som benkeplatte. Den er sykt fin. Absolutt.
Så det er liksom så mange farger, det er så mange nyanser, det er utrolig mange muligheter når det gjelder benkplater. Ja, og det som er en helt tydelig tendens når det gjelder bruken av stein, det er at den blir dratt. Helt opp? Helt opp, ja. Splashen? Mm.
Glem den der tradisjonelle 20-30 cm høye splergen. Få det litt opp i hvert fall. Mye høyere opp. Har du råd til det, ta det helt opp da. Ja. Men det kan også være kult å ha det opp til en høyde med en hylle. Men bare få det løftet. Det er marikult. Det ser vi mye av. Det gir et helt annet uttrykk. Det løfter litt kjøkkenet også. Ja.
En tendens som, nå har vi snakket en del om de litt flotte ekstragavante som setter ganske sånne trender som mange får med seg, men det som også er en parallell trend med dette er jo det rustikke litt skjeve rare kjøkkenet. Det som ser ut som det på en måte er litt sånn grovkjøkkenet i en gammel bygård liksom. Det er helt sånn åpenbart noe som framstår som sånn custom made og litt sånn
lavskuldra motsatt til det typiske statuskjøkkenet. Og det er veldig gøy, for det er litt sånn homemade style kjøkken. Det er gjerne kombinert forskjellige kombinasjoner inn der. Man blander forskjellige typer materialer. Det er profilerte dører, det er gjerne trebenk. Det er rimeligere løsninger, men det er veldig mye personlighet. Erika Mathisen er jo et eksempel på et sånt type
i kjøkken. Masse personlighet, malt personlighet,
Malteflater, det var et gammelt eikekjøkken som hun bare fikk byttet fronter. Hun løftet overskapene opp til taket. Bare det. Har du et gammelt kjøkken, ikke tenk at du nødvendigvis må hive det ut. Det er mange ting du kan gjøre med det kjøkkenet. Lag foringer helt opp, om det er så skal. Det er en egen episodetone. Har du glatte kjøkkendører og vil ha litt mer, så er det bare å kjøpe sånne lister å legge på. Det er så enkelt, og så får du et veldig kult nytt.
uttrykk på kjøkkenet ditt. Kjøkken og pussing er ikke bare for de som har et ubegrenset budsjett, for det er jo nesten ingen av oss, men det er også et rom mange gyver løs på i studentboligen sin, eller hva som helst. Og da er det klart at det er så mye gøy man kan finne inspirasjon på i Instagram og på TikTok og alt. Folk
gjør så mye. Altså bare åpne opp den Ikea-tøra eller ja, og få inn litt Ikea-hacks, så blir du slått i bakken. En liten ting om det, jeg skal bare skytte inn det. Det er mye som går fort på TikTok som tar smittetid. Hahaha!
I virkeligheten så tar det evigheter. Men på TikTok så ser det ut som det er gjort på fem minutter. Men det er veldig gøy, for du får så mange fantastiske gode inspirasjoner på TikTok. Men en ting jeg må si, det er mitt beste hacks når det gjelder å pusse opp et gammelt stygt kjøkken, hvis ikke på virkelig lav budsjett. Jo styggere kjøkkenet er, jo mørkere farge maler du. Og så maler du veggen og alt i samme farge. Ja.
Da trenger du å gjøre veldig lite. Du kan kanskje kjøpe noen hyller og fylle ut åpne plasser. Altså,
Men bare mal alt, vegg og hylla eller kjøkkenet i samme farge, så blir det fort fint. Det er godt å bare få skvist inn en helt low-key budsjetttips inn i dette universet her. Siste vi skal skvise inn, rustfritt stål ser vi absolutt mye mer av. Ja, benkeplater i rustfritt stål, folkens. Altså,
Alt syns der, alt, men i... Det er litt sånn på baksiden på... Det er litt sånn kjøttisken-stending. Men vi liker det. Jeg føler i 2024 så tåler vi det at alle merker og fettflekker. Altså, vi bruker kjøkkenet. Vi liker å se ting skal være levende. Ja, og det der er jo sånn litt sånn ugjordet stil. Mange hadde jo rustret stål, komm
Ja, jeg husker jo alle hadde jo Jeg vokste jo opp med det Hele livet mitt var jo fullt med sånn Men jeg elsker det, jeg elsker det materialet Og det er definitivt en tendens nå Det kommer stort Og så er det en annen ting vi må snakke om Kokeplattene Vi vil ikke ha de svære stygge viftene Kan du unngå det?
Jeg elsker, jeg har boraplatte med ventilatoren nedi, og den brokker ikke for mye. Det er helt fantastisk. Kan anbefales. Du har ikke det nå? Nei, jeg har antagelig sikkert plass. Jeg har jo et veldig fint dette som ikke skal byttes ut, med ekte marmorplatte. Ja, du har det så fancy. Det er jo kjempelekkert. Skulle gjerne gjort noe med vifta, den brokker og er ikke så effektiv, men
Men det skal jeg se litt etter. Ja, for det kan du gjerne fikse. Jeg har jo allerede prøvd å overtale deg til å bytte den. Tone er altså sånn. Her må du bytte ut den plattetoppen der. Men jeg føler at kjøkkenet blir veldig moderne bare ved å bytte ut plattetoppen. Eller vifta sånn at du slipper vifta, at du får den ned i plattetoppen.
Kjøkkenet er et rom som stadig utvikles. Det kommer ny teknologi på alt som har med matlagning å gjøre hele tiden. Det gjenspeiler seg i hva som selges der ute. Det er litt gøy og litt spennende. Alt det estetiske er der man får ta sine personlige valg. Da håper vi du har fått litt inspirasjon. Vi kan si at kombinasjonen farge og treverk
De dristige steinvalgene. De dramatiske steinvalgene. Det opplever jeg som noe av de absolutte begynnelsene av en bølge som vi kommer til å se mer og mer av. Og også dette med å få stuefølelsen, det personlige rommet, også inn i kjøkkenet.
Og så har vi blitt helt hengt opp i den deilige, fine plommefargen vi har sett. Ja, den kan vi legge ut. Den kan vi legge ut. For det opplever jeg også er en helt ny farge et lett kjøkken. Ja, enig. Det er veldig lekkert. Det er mye som skjer nå. Ja, det er det. Det er gøy. Du kom jo fra Paris, stappende full av, og så du noe på kjøkkenet der forresten? Jeg så jo det, altså jeg ser jo de dype fargene vi snakker om. De gode grønnfargene. Ja. Altså dyp.
gode farger. Ja, litt sånn juvelpaletten. Helt nye farger på kjøkken, det er veldig gøy. Og så er det de mørke tresortene, så er jeg også der. Tror du nordmenn kommer til å slenge seg på dette? Helt sikkert. Du og jeg gjør det hvertfall, bare pass deg. Hahaha!
Da gjør jeg det for life, altså. Ja, men det går bra. Takk for at du hørte på Interiørådet. Hvis du er sånn at du hører på oss innimellom, det setter vi kjempepris på, men hvis du følger oss der du hører podcast, så får du alltid en liten pling i mobilen når vi legger ut nye episoder, og det er på onsdag. I hver onsdag. Og på Instagram, der legger vi ut...
masse inspirasjon. Lasse, produsenten vår, er jo helt råd. Han er master. Han er master i Instagram-en vår. Han og Tone og jeg, vi holder på der og blir så glad når dere sender spørsmål og liker og kommenterer og kommer i dialog med hverandre. Er det Norges hyggeligste interiør? Jeg tror ikke det. Takk for at du hørte på. Ha det!