Uttast tilbud og spar! Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt og et stort utvalg ferdigheter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt. Hilsen oss i spar!
Hei dere, velkommen til Biohacking Girls podcast. Vi leder showet, og jeg er Alette. Og jeg er Monika. Vi er gode venner og kollegaer, og vi legger sammen våre erfaringer og kunnskap for å inspirere deg til å bli din egen biohacker og optimalisere livet ditt.
Vi følger med på ny forskning og trender og stiller de spørsmålene vi mener er nødvendige. Vi har med del informasjon om biohacking, life coaching og fitness, og vi håper at du vil føle deg inspirert og klar til å ta et tak for å komme i den beste helsemessige form. Velkommen til Biohacking Girls podcast.
Hei, Monika! Så hyggelig å se deg, selv om det er gjennom skjermen. Nå er det så lenge siden vi har sett hverandre. Ja, det har vi ikke sett hverandre på mange uker. Det føles enda lengre. Men vi har jo kontakt via skjerm og via telefon og sosiale medier. Det er utrolig. Og nå er vi jo på to forskjellige tidssoner, men litt nærmere enn det vi har vært før når vi har gjort podcast mens du har vært ute og reist. Ja, vi sitter jo faktisk på hver vår sånn idylliske
hva heter det? Øy? Ikke Middelhavsøy? Ja, eksotisk, for jeg er veldig Pacific Ocean, og hvilket hav er du i? Jeg er jo på Atlantahavet, Nordatlantahavet, og jeg er med på Hamas. Ja, hvordan er det der? Kan ikke du fortelle litt om hvordan du har det der? Jo, vi har vært på en ekspedisjon, kjørt et småfly, plass til ti mennesker, det var egentlig ikke Life O.S. en gang, altså det var noen løse understøy, det var litt
Litt skummelt, men veldig vakkert. Vi fløy jo da inn til Nassau, som er på Bahamas, og så tok vi et småfly ut til noe som heter Exumas. Og det er 365 øyer som tilhører Bahamas, men et område som ligger enda lengre syd nærmere Karibien. Og der bodde vi på en øy med 150 innbyggere, noen netter, og de vakreste øyeste strendene. Og jeg har jo også vært på Hawaii tidligere, lettet på Kauai, som du vet.
Og den høyeste bygningen der er lavere enn et kokosnøttere, men nå var de kokosnøttere ganske høye på Kauai. Men her kan jeg love deg at det er så ubebodt, og at det fremtids er en liten matbutikk, og litt sånn stusselige huller med noen boksemer, for alt må jo bli fraktet inn til øya. Litt brødmat, de hadde ikke noe særlig med fersk frukt,
en frysedisk med litt varer og vann og masse cola og brusvarianter. Så vi leide gjennom Airbnb den fyret som har bodd der hele livet sitt og fikk en bittelite beach-sjekk på stranden der som har sovet de. Veldig primitivt og enkelt, men når du våkner opp og ser solen på den måten og legger deg på samme måte på kveldene, så er det jo bare det mest eksklusive du kan oppleve. Ja.
Det høres jo helt magisk ut. Jeg vet ikke så mye om Bahamas, men det er så mange små øyer der. Er alle bebodde, eller er det bare et paradis? Akkurat på denne eksuma som vi har vært på, der er det mange øyer som ikke er bebodde, og så er det en del private islands, som de kaller det. Folk kjøper, kanskje går sammen flere for å kjøpe en øy, og så bygger de opp noen resorts eller hus. Så det var litt spesielt, for den første kvelden da vi var der, så var det en gass.
eksplosjon på naboøyen da, og du kunne nesten se over. Så vi måtte, det var jo ikke så mange mennesker der, så jeg sto parat for å hjelpe til med 25 som hadde fått skader, som skulle komme inn til oss, for det er langt å komme siden da, så jeg hadde en 30-minutters flytur, og det var jo ikke fly midt på natten, så de ville komme innom den øyen, så var det litt mer beboet, og det var en sykepleier på øya. Men nå var det faktisk heldigvis små skader, så vi var berett,
og det var jo litt sånn krisedrama, men utrolig fint det kunne vært til hjelp hvis man skulle trenge det da. Men da fikk du den følelsen av at du er veldig sårbar når du bor så langt ute. Men så vant til å fikse alt med internett og ja. Men jeg hadde altså til tross for jetlag og til tross for alt det, så jeg sovet så utrolig godt i nettene der nede. For det er ikke noe så
Du er så i havet og ionisert fra saltvannet. Men du spurte meg om alle øyene var bebodde, og det er de da ikke. Det er for eksempel en øy vi var på, hvor det bare er iguaner, disse gamle restene etter dinosaurer og øygler, som går på stranden, som vi kan møte. Men jeg hadde neilakk på fingrene, så du måtte passe på for at de sterke farger kunne se ut som mat for de som de kunne angripe deg. Så hvis jeg gjemte tærmen min i sanden og holdt hendene sånn knuste nede, som jeg viser deg nå, så var det trygt. Og så var vi på en
annen øy, der bor det griser, bare griser, som har kommet over. Jeg så det bildet. Ja. Badet med en gris. Mange griser, swimming pigs, og det er veldig kjent her nede. Og der måtte man være taktisk, for det er jo dyr, sånn de store de veier, kanskje 100 kilo, de har disse klørene sine, så vi måtte gi dem litt mat, litt brød fra båten, og bli litt venner, og holde, alltid ha ansiktet mot dyrene, ikke ta ryggen så de ikke skal føle seg tru ut, holde armene opp,
over hodet for å vise at vi ikke hadde noe mat. Så kom jeg i land, svømt med grisene, men de måtte jo ikke komme bort med klørene sine på kroppen, varfor de svære. Kom jeg i land, og der var det noen små babygriser som fikk lov til å holde. Så det er beboelser på alle øyne, men ikke alle øyne har mennesker.
For her må vi passe oss for skildpadene. Her er det helt ekstremt mye svære skildpader, og det er selvfølgelig fredet. Og min mann da, som er ute og surfer en del, han, ja, innimellom kommer du borti de, så du må holde øynene åpne, og når vi går på stranden, så er det oi!
Jøss, det er ikke en sten, det er en skildpadde, så jeg vet akkurat hvordan de der svære, rare dyrene rundt omkring er. Det er veldig, veldig rart. Ja, og du sier at de er fredelige, for det husker jeg fra KUI også, men hvordan, for de er jo fredelige, disse skildpaddene, men du skal holde en meters avstand, og du skal liksom vise respekt for at de skal føle seg truet, eller hvordan det er når du liker solen, du kan blitt plutselig en skildpadde gående forbi, liksom. Nei, de beveger seg jo ikke fort,
Men de sier at man skal passe på at man holder seg tre meter unna dem, fordi de ikke skal bli redde. Hvis du ligger hjemme på stranden, så må du bare gå rundt, men de løper jo ikke etter deg. De er jo helt fredelige. Det er nesten verre i sjøen når du ikke helt har kontroll på
på hvor de er. Det er litt guffet. Og hvordan er det med heier? For det er jo veldig mye. Da har jeg jo også badet med heier, og det var ganske rart. Vi snutte en hei over på ryggen, slik at magen kom opp, og da ble de rolige. De ble på en måte avvepnet, og fikk klappe på disse små piggetehuden. Så jeg synes det var skummelt, selv om dette er heier som ikke angriper. Men det er jo dyr. Det er rovdyr. Men føler du at det er mye? Her er det mye
det er high season akkurat nå, så det var her forrige dagen, så skulle jeg møte mannen min på der hvor han skulle surfe til, for han driver med en slags tur nedover, og så møtte jeg en venninne der nede, og da sa hun, du, strandene er stengt, for nå er det sett high her, og de er ikke fredelige, disse highene. Så jeg fikk jo hjerte i halsen og bare...
så sa vi, nei, nei, nå er det åpnet, da kjører det helikopter og ser etter det og sånn, men så åpnet de stranden igjen, og så, det var det. Men folk er ikke så veldig redde for det. Nei, jeg tror de er. Jeg tror når du bor oppe i det, så blir du vant til det. Men har du sett sånne store kjeller? Vet ikke om du har sett at jeg delte også et bilde av det?
en lokal fyr vi møtte, og en fantastisk 72 år gammel sprekmann. Han samlet på sånne kankyler, og de har mat. Han hadde de nede med båten sin i vannet, så de levde der, men i tøy, så de liket det lang tid. Og når de bruker de til delikatesse, så sparer han på kjellet der, for du skal ikke ta noe levende. Men de bruker jo en del kjell i matlagningen selvfølgelig. Han hadde en bunke som var så stor med kjell, så det er 600
og du føler deg så nært. Det er nesten som om du får både en filmopplevelse og Netflix, og du får alt av de sannsynlige inntrykkene, så vakkert. Men er du også en som går og plukker kjell på stranden? Her er det ikke så mye kjell. Det er veldig finkornet sand på den ene stranden, og den andre er mer stener. Det er masse fine stener, men kjell er veldig lite, i hvert fall på de få stedene vi er. Her er det ikke noe...
videre der. Men jeg ser for meg deg hele tiden med den skjelplukkingen din, og prøver å titte ned og se om det er noe jeg finner, men jeg er liksom ikke helt den samleren. Men du, jeg har dykket en del, og jeg har dykket etter korall, altså jeg har dykket ikke etter korall, men etter skjel, og jeg fant en korall som da var løs.
Jeg måtte ganske langt ned, det var så mye strøm i vannet, så det var så vanskelig å komme ned og få tak i den. Og den er veldig gul, for det er jo det på grunn av vannet. Korallene vi ser i butikken, de er bare kloret og pusset på for å bli så fine og hvite. Og den klarte jeg å få tak i. På denne lille øyet vi var på, så var det ikke biler, det var kun golfbiler, og jeg klarte å glemme den igjen. I golfbilen, da vi skulle dra tilbake med småfly til Nassau, så det var litt dumt. Jeg synes det er så deilig følelse å samle på ting fra naturen.
Men jeg har jo en koffer, så jeg kan ikke dra meg for mye hjem. Så jeg har kanskje en 10-15 kjeller jeg har tatt med. Ja, men det er alltid hyggelig å ta med litt hjem. Men man kan ikke drasse med seg hele stranden heller. Da blir det ikke noe hjem. Men Alette, hvordan er det med maten? For jeg føler at det jeg har spist, når det er sjømat, fersk sjømat, så har det vært veldig smakfullt. Men det er så mye sukker, jeg må nesten be om åpning.
Alle rettene kan lages uten sukker, for alle dressingene putter de sukker i, og vi skulle ha en lemonade, en frozen lemonade, og selvfølgelig er det sukker til barn, og de bruker jo alltid det. Men jeg har vært om uten sukker, og likevel ser det så satt, så jeg tror jeg har blitt litt lurt. Jeg tror kanskje jeg er litt ute av ketose, og det er jo litt dumt. Ja, er det sånn hos dere også? På Hawaii her, dette er jo et mye større sted, og det er jo et turiststed, og i og med at vi har vært her såpass lenge, synes vi faktisk det er best å kjøpe mat og lave hjemme, for jeg er litt enig med deg, det du får ute er vanskelig.
det er planteoljer, og du vet ikke hva du får hele tiden, så selvfølgelig går vi ut og spiser og sånne ting, men vi laver mest hjemme, for de har så fantastiske råvarer her. Det er jo bare helt magisk hva de har av kjøtt, fisk, alt av grønnsaker selvfølgelig, nydelige butikker, sånne
med lokal mat. Og det virker som kuen går rundt her, ser vi, og det er åkere. Så det med maten er nesten bedre å lave selv her, synes jeg. For det er så mye godt å kjøpe. Ja, helt fantastisk. Bahamas er jo ikke Amerika. Du er jo i Amerika. Bahamas er et eget land.
Så her er jo alt importert og flyttet inn, og selv om jeg føler at jeg er i Amerika noen ganger, så er det her jeg er nå. Fordi at på Nassau er det litt mer civilisasjon og butikker, og når det går å handle så finner jeg amerikanske produkter og sånn. Men til dere som lytter på der hjemme, det er jo veldig...
Selvfølgelig er det kanskje mest undelsesverdig å høre og snakke om alle disse drømmene vi holder på med, og vi jobber herifra. Det er fantastisk, og vi er veldig ytenmykke og takknemlige om at begge to har vært over for å feire Thanksgiving, som en stor tradisjon.
Men i dag, bare for å spre litt inspirasjon, så har jeg vært og hentet kokosnøtt i hagen og grønne bananer. Jeg bruker grønn banan i smuttene igjen. Og har laget meg kokosvann hver eneste dag og spist på kokoskjøtt inni der. Har du også litt lokale favoritter nå? Ja, og det som er gøy er at
Alle du møter har alltid med seg en papirpose med frukt og grønt som de har fra haven, og så gir de det til de de møter. Nå har jeg vært på trening, og da er det en som har med seg en pose med avokado for eksempel, for de har ramlet ned hennes tre. Og så kan vi få med oss, og her i haven har vi papaya og vi har squash, er det veldig en sesong for akkurat nå.
Ja, så det er egentlig det lokalet vi har, og da er det bare å forsyne seg så mye du vil. Og det vokser jo grønne bananer også rett ned i gaten, og en av naboene har høns, og der er det mulig å få egg, altså det er helt sånn, ja, low key, og alle er jo bare super gjestfrie og greie og deler. Man
Man føler man kommer litt tilbake til røttene. Men som sagt, Thanksgiving er jo da på denne tiden av året, og det er jo en årlig høytids- og festdag som feires flere steder i verden av forskjellige grunner. Men vi hadde turkey, altså kalkun. HVN min var vel, nei jeg kan ikke si tallet, men det var altså sånn 100% lavere enn det den pleide å være. Det var helt forferdelig, sen middag.
og diskoteket utover kvelden, og jeg måtte jo spise peken pie. Hva hadde du på Thanksgiving? Vi var hjemme hos noen venner, og der var det potluck med alt av turkey og alle forskjellige side-stuffings, mashed potatoes med bacon, også var det selvfølgelig søtpotater, også var det masse andre typer grønnsaker.
Og så var det liksom, turken var delt opp i det hvite kjøttet, det brune kjøttet, og litt sånn saus, dinner roll, altså det var så mye at det, og hundre forskjellige sånne, sånne peier, ja.
Det hadde vi også, men det du hadde digget med var, jeg må bare fortelle deg, for her er det jo mørkt fra 6 om kvelden til 6 om morgenen, og det er jo ikke noe lysforurensning her. På Maui så har de faktisk et sted oppå den ene vulkanen hvor de studerer himmelen, for det er så lite lysforurensning her. Så da er det mørkt, mørkt, mørkt. Så her kaller man 8 pm, altså 20.00, det heter Maui Midnight.
De fleste legger seg før åtte. Så Thanksgiving dinner var ferdig klokken seks.
Da er det hjemme å legge seg, så det funker som en kule. Jeg skjønner godt at du elsker å være der. Vi må bare være takknemlige for det vi får, og det vi har, og det vi kan drømme om, og det vi kan inspirere til. Men i dagens episode vil vi bare ha en liten girl talk, snakke litt om de siste ukenes opplevelser, for vi har jo hatt det ganske travelt. Nå har vi planlagt Biohacking Weekend for 2023,
Og vi hadde bare lyst til å oppsummere dette og snakke litt. Vi skal inn om litt supplementer og litt biohacking som vi holder på med akkurat nå begge to. Og jeg tror kanskje de fleste som lytter til faste podcasten vår vet nå at nå har vi lagt ut mulighet for å bestille overnatting og full pakke på Biohacking Weekend 2023. Og det er jo litt begrenset med klasser dette år eller neste år fordi at vi har funnet et annet sted som er inne i skogen og utenfor.
Ja, vi ville ha mer naturopplevelser, foraging, være ute og ha workshops og sånn, så vi valgte en litt annen approach. Du kan selvsagt bestille dagpass, men for dere som vil overnatte, så gjelder det å kjønne sin besøkstid ganske fort. For det var vel noe av det vi satt igjen med neste gang, at de som kom på dagpass, de angret litt at de ikke fikk med seg hele greia, for vi blir jo en skikkelig gjeng når vi er sånn sammen, og man går glipp av noe.
Så man ikke er en på alt. Og datoen vi har satt er da 23. og 24. september 2023. Vi har early bird tilbud nå, en liten stund. Så vi har allerede fått mange påmeldinger, og vi håper at vi skal få fulle opp dette og lage en like stor og spennende. Vi kan ikke røpe hvem som kommer enda, men alletter kan vi kanskje si at det er
Gjestene står i kø av forholdsholdet. Ja, vi trenger ikke være nervøse for det, for vi har mange spennende mennesker på programmet, men vi kommer tilbake til det når det er satt litt mer. Det viktigste for oss nå var å få en dato, og det er også selvfølgelig litt tidligere i september, så vi faktisk kan være litt mer ute.
Og så er det en sånn fin gapahuk der også, som vi kan jobbe med workshops, for det har vi planlagt litt kule ting som kommer etter hvert. Men Alette, ja, så litt girl talk, litt island life sharing. Jeg må bare fortelle at det var jo, i og med at vi er biohacking girls, så var det faktisk her på Hawaii at jeg først
oppdaget dette med biohacking. For det er veldig mange biohackere her. Og det skjedde faktisk på stranden. Så var jeg her med en veninne, og så møter vi en mann på stranden som går rundt og surrer. Og så begynner vi å snakke med han, og så forteller han det at nei, han flyttet til Maui fordi han var...
veldig syk. Den eneste måten for han å bli frisk, var å komme seg til Maui, fordi her er det en helt sånn spesiell, nydelig, sånne negative ioner i både sanden og luften og vannet. Så han gikk på arbeid på stranden hver eneste dag, og nå hadde han vært her i fem måneder, og nå var han frisk. Og Bente og jeg var litt sånn, ok, men
Men det var liksom der, hvor den der lille, ja, den spiren ble sådd hos meg, virkelig med hva naturen egentlig kan gi oss, og vi begynte også å kjenne på at vi føler oss jo egentlig utrolig mye bedre når vi er her, enn går hjemme med plastikksko og
aldri er ute. Det å kunne være så mye ute er jo bare helt, helt nydelig. Og det jeg har kjent på veldig mye nå når jeg har blitt bevisst, er jo dette med døgnrytmen. Det å spise mens det er lyst, sove når det er mørkt, få det. Det er jo luksus at du kan gå ut selvfølgelig nå og få soloppgangen hver dag. Det er jo sol her hver dag. Å få sol på kroppen og alle disse tingene. Så ja, det må jeg si jeg kjenner på at det
fy søren som man lader batteriene. Du var jo inne på det du også, at det er jo en god følelse. Men du vet, dette er en fantastisk historie, og du vet jo at de hawaiianske øyene er chakraøyene. Nå vet jeg ikke hvilken chakra som er på Maui,
Vet du det? Nei, jeg vet faktisk ikke det jeg heller, for det er jo syv hovedøyer, og så er det her også en del sånne små private og sånne ubebodde. Men de sier jo det at Maui har helene evner, at det er denne Pacific Ocean, dette veldig salte, og så er det selvfølgelig, det er jo to vulkaner her, den vulkanske jorden er jo helt
For jeg husker i alle fall at Kauai er det tredje øyet, og det er den eldste av disse øyene, og folk kommer ofte for å hiles og meditere, men alle øyene, tilsammen da, har vi denne kraften. Så det er et lite søk,
på YouTube med ditt Google-søk, så ser du veldig mange tilsvarende historier, altså det du nettopp delte. Men du begynte der, og jeg begynte også, jeg har tenkt litt på det, for vi hadde lyst i denne girl-talken vår å snakke litt om hvor opprinnelsen var. Jeg har prøvd å tenke mange forskjellige innfallsinkler, men i 2007 så møtte jeg en mann som heter David Sandoval, ikke om du husker han, men han kom til Norge med grønne produkter, med wheatgrass og spirulina og en sånn mix-
med grønne alger som var fryset så rødt som man blendet inn i juice eller vann. Jeg var på talk med han. Han kom jo til Norge på flere besøk og jeg jobbet litt med han og jeg hadde en del arrangert noen kongresser ute på Rømskog den gang. Spa.
Han holdt foredrag, og vi hadde Green Doctors, Siri Åbel var blant annet, hadde et foredrag. Jeg hadde med meg Silvani Breisner, som hadde for eksempel yoga, og Annette Dyvi hadde yoga, og hun Heidi Ruddjord hadde Pilates, og hadde foredrag. Så det var på en måte, jeg følte at det var det som vi i dag ville kalt biohacking. Fokus på helsen og...
andre innfallsinkler, sånn som i Green Doctors, og så ser jeg på muligheter. Og så skrev han da en bok, og denne boken heter The Green Foods Bible, og fikk skrive forordet i boken. Så den ble gitt ut på Kaplendam i Norge, og det er egentlig en veldig bra bok å lese, men jeg tror det, jeg må nesten bare si at på den tiden der, i 2007 og 2008, det var liksom starten på min biohacking, for jeg la helt om kostholdet mitt, og begynte å tenke mer på alger og omega 3, og
alle typer supplementer som var viktige. Men det er gøy å høre at du husker den tiden der. Jeg drakk veldig mye av den grønne juicen. Jeg drikker ikke så mye av det nå. Nei, nå er jeg rimelig ferdig med det. Jeg husker jo de første tidene vi var på Hawaii her også. Det var juicing etter yogaen. Det var jo veldig, veldig på den tiden hvor det var det man drev med. Så jeg husker vi var rett
etter yogaen så det rett inn og kjøpe disse grønne jusene våre og fortsatte med det og spiste jo bare grønt og sånne ting så ja, det var starten superfoods men la oss se litt på de siste biohekkene som du føler du har nytte av Alette, vil du dele noe med meg? Ja, det kan jeg gjøre, og
Vi har jo, Monika, prøvd og testet så mye, i hvert fall etter at vi offisielt startet Biohacking Weekend, så har vi virkelig gått i dybden og testet opp, notert og holdt på verre. Noe som har vært superbra, og andre ting som ikke har vært så bra. Men jeg vil jo si at mye av det supplementkjøret jeg har vært på,
Jeg vet faktisk ikke hvor mye det har funket, fordi samtidig drev vi og gjorde så mye med kostholdet vårt også, og det viktigste er jo å få i seg næring gjennom kost. Så det er noen tanker jeg har hatt nå, at nå skaler jeg litt ned på supplementene. Jeg tar jo blodprøver, så jeg vet jo at jeg ikke har noen mangler sånn sett. Så det har vært en stor læring faktisk, men utrolig gøy å teste ut. Og altså...
Har du ikke nok av disse tingene, så bør man jo supplere litt. Men det som jeg har lært mye av, er å komme til at det er faktisk gjennom kosten at vi skal få i oss næring. Det er det den er til, kosten vår. Det er ikke teknikk og telling av kalorier og sånn og sånn og spise da og da. Det er faktisk næring for kroppen.
En av de tingene som vi, jeg, er veldig glad for, er at jeg har skjønt det. Før tenkte jeg nok mer teknisk på mat i forhold til hvor mye kalorier var det, når jeg skulle spise, når og ikke, blablabla. Så det har vært en av mine ahaer i forkant av at vi skulle snakke her, som jeg har tenkt litt på. Og så har jeg da også funnet en del supplementer som jeg virkelig elsker, som jeg ikke kommer til å slutte med.
Ok, så fortell meg da, for jeg er helt enig, og jeg skal gjerne dele litt etterpå, men fortell meg hvilke du beholder nå da? Ja, for det første, Estesenten.
Det har jeg tatt nå i forkant av det. Ja, Monika, jeg har ikke brukt solkrem på Hawaii. Jeg har ikke trengt det. Jeg vet ikke om det er den, eller ikke. Jeg har gitt den til min mann også. Han har heller ikke brukt noe videre solkrem, og han har også brukt det nå slavisk. Han har litt sånn sygdommelig sygdenei. Han har noen greier i ansiktet som han sliter litt med. Så den kommer jeg ikke til å slutte med, og den er jo fra Hawaii, så her har jeg kjøpt
med meg mye igjen, og så er det jo selvfølgelig min kjære primedin så de to sammen tror jeg er det som har gjort at huden min har blitt så sterk, jeg har aldri i mitt liv kunnet se på sol uten å bli solbrent så det er helt utrolig, så jeg vil tro at det sammen med denne omleggingen av kostholdet, fått bort inflammasjoner fått ut alt av planteoljer og sånn selvfølgelig, som gjør at du har mindre av inflammasjoner, alt dette tror jeg har gjort at huden min i hvert fall blir styrket så de to tingene kommer jeg ikke til å slutte med
Jeg er veldig enig i at mat er mye mer biotilgjengelig for oss. Mat gjenkjennes av kroppen, og når man kan ta opp næringsstoffene. Men problemet har jo da vært at det er så mye forstyrrelse. Kroppen er i ulage, den er inflammert. Og i stedet for å pøse på med mange ting, så bør man strippe ned. Dette er noe vi gjentar veldig mye. Strippe ned, og se på hva jeg kan eliminere. Kutt ut. Jeg synes det er gøy når jeg finner et nytt produkt. For eksempel nå har jeg testet...
Black Cherry som et alternativ til melatonin. Og det er jo fordi at jeg er overseas, altså jeg er jo i en annen tidszone, og det er viktig å ikke bli helt utmattet verken her eller når jeg kommer tilbake. Men jeg må si at jeg har ikke kjent noen stor forskjell. Når jeg kommer til å reise hjem, så tror jeg jeg skal inn på en liten ukeskur med melatonin for å redusere jetlaggen sånn at jeg ikke blir så sliten. Så det er
Har du brukt cherry noen gang? Jeg har brukt tart cherry, hvis det er noe av det samme. Det var jo den grønne ljusperioden min, da var jeg veldig på tart cherry også. Da var det alle disse fra Supernature, alle produktene derifra husker jeg, var veldig, da var jeg veldig på disse. Så jeg har ikke prøvd det nå, men jeg tok melatonin for jetlaget når jeg kom hit jeg også, og det kommer jeg også til å gjøre når jeg kommer hjem. Men jeg er jo litt,
redd for å bruke for mye melatonin, fordi kroppen vender seg til det, og den slutter å produsere hvis man tar det hele tiden. Men sånn i forhold til jetlag, kjør på. Helt enig. Så siden jeg er på reise, så har jeg tatt med meg minimalt også. Jeg har tatt med en stekk på noe, for jeg visste at treningsrutinen min ble litt svart ut nå. Jeg har svømt i havet, stort sett så mye jeg har kunnet ut. Men det har vært treningen, så jeg har hatt med noen aminosyre, som jeg kommer tilbake til etterpå. Og så har jeg hatt med, jeg har dropp
Jeg burde ta med omega 3, som jeg alltid har lyst til å ta hele året. Så det er klart med gutten nå, men jeg har tatt med Primedine, som du har, den fortsetter jeg med, og jeg tror det er...
Jeg tror det er det. Ja, hormonene mine selvfølgelig. De kan jeg ikke gå uten. For det å være, sorry to say, men en voksen menstruerende kvinne, det synes jeg er ganske kult enda. Så jeg takker, og jeg takker nemlig for hver menstruasjon jeg får, med litt hjelp med de tre hormonene jeg tar, som er testosteron og progesteron og estradiol. En liten dose med krem på innsiden av låret. Men tar du ikke med deg, har du ikke tatt med deg magnesium? Nei, ingen magnesium.
For når jeg såpass mye på jorden, og jeg dratt på min smoothie, så har vi Whey Protein, for jeg visste da at hvis jeg ble sulten og trengte noe, så hadde jeg sånne små poser, så jeg kan bare kjøpe en flaske med vann og shake det opp. Ja.
komme i en situasjon hvor jeg trenger å spise noe der og da, og det har vært veldig hjelpsomt, synes jeg. Men jeg har da en liste med disse aminosyrene, for det har ikke du tatt noe tilskudd på, Alette, har du vel? Nei, ikke siden vi drømme vår biohack-muskler. Da tok vi jo aminosyrer
Det var det eksperimentet, og det er veldig pusset fordi hun, treneren jeg har vært hos i dag, hun sa at jeg burde begynne å ta aminosyrer. Da jeg bare, ok, og nå snakker du om det igjen også, så det var kanskje ikke helt tilfeldig dette her. Og hvilke aminosyrer var det hun anbefalte da? Hun anbefalte de hvor alle er i, nå husker jeg ikke helt. Ja, de ni essensielle, så du kan kjøpe en kombinasjon. Ja.
Det var det hun anbefatte. Kroppen trenger jo... Den har aminosyre. Kroppen har aminosyre, men den kan ikke lage mer, sånn at du trenger å få det tilført via kosten. Så akkurat nå bruker jeg lysin. Det er to stykker, lysin og L-glutamin. Så når det står L foran, det er det samme. L-lysin, L-glutamin.
Så det er en stor diskusjon om man skal ta dette før eller etter trening, og de fleste snakker om at man tar disse to i kombinasjon for å optimalisere etter trening, cirka 30 minutter. Men jeg sammen med han Joel Green, som er læreren min for tiden på The Immune-Centric Paradigme-utdannelsen, han anbefaler å ta dette før, så jeg tar L-lysine før trening, for eksempel en svømmetur,
og så har jeg tatt L-glutamin etter trening. Kroppen trenger lysin for å bygge proteinene, og den hjelper å bygge muskler og styrke leddene våre som får smerter i, og redusere smerter også etter trening generelt. Dette er bra for både å øke hormonsekrasjonen og modifisere energibruken under trening når ikke svemming er så veldig tøft. Men hvis du gjør en ordentlig sprint eller en styrketrening, så kan det være bra å forbygge tretthet. Mange bruker lysin etter
siden musklene brytes ned, så i stedet for å ta det i forkant, så kan du da reparere, men jeg har likt å ta det før. Men jeg har da tatt glutamin etterpå. Men de to sammen virker jo da litt synergisk og har en sånn anti-aging effekt, og dette liker du. Og det gjør at du ikke unngår å miste muskelmasse, og den ene bidrar til at den andre virker, håper jeg sier synergisk da, at de hjelper hverandre. Så det er
Pilleform, og jeg tar da to til tre gram ganske høy dose, eller i alle fall to gram. Og det passer bra når du er aktiv, du blir mindre støl og får bedre restitusjon som igjen da vil ses på støvnen. Det er noe å teste ut av, men jeg har jo ikke gjort så mye, ikke så veldig lenge enda. Nei, og det er kjempenyttig, og så vet vi også at disse aminosyrene, det er vel noe av det supplementet hvor det er forsket mest på også med
gunstige virkninger. Sånn i forhold til at vi bare slapper i oss ting uten å vite, så er det veldig godt å høre at det faktisk funker. Og så er det en aminosyre som vi har snakket om før, som jeg har bedre erfaring med, for jeg har jobbet lengre med den, og den har jeg også tatt med meg. Men da er det en liten stekk sammen som er bra, og da er det NAC, NAC, altså tylsustin, og så er det D-vitamin, som de har med meg selv om jeg er i solen, det er fordi denne kombinasjonen er så bra på kvelden, har jeg lett av, D-vitamin på kvelden. Det er crazy, crazy.
Ja, helt crazy. Og så er det glysin. Så de tre sammen. Og glysin er en av mynosyrene som hjelper på selvegst og bedre helsen din. Og den hjelper også å syntetisere antioxidanten glutation. Og da vil cellene hjelpe å produsere dette for å unngå oksytativt stress og skade cellene og proteinene og DNA vårt. Men det jeg merker da, det er at jeg tror fordi at den er anti-inflammatorisk,
at den flytter liksom inflammasjon over i det anti-inflammatoriske feltet på cellenivå så da blir den bra for immunsystemet vårt og det gjør også at du er roligere når du sover så du får dypere søvn og så får du stabilisert søvnrytmen din så det gir litt ro faktisk
Så jeg er oppe i tre gram der. Kjempebra. Så det er egentlig bare det jeg tar. Jeg prøver å spise så synt jeg kan, og får meg variert og godt, både med bær og med noen litt tropiske frykter, siden jeg er her og prøver litt i det jeg får oppleve. Men jeg kommer hjem til Norge, og som deg vil jeg fortsette med omega-3. Nå går vi inn i en veldig mørk tid.
Så da blir det D-vitaminer også. Ikke sant? Ja, jeg kjøpte med meg hjem. Ja, du har det. Og hva med C-vitamin, tar du det også? Nei, det gjør jeg ikke. Det tok vi mye i fjor, sånn IV, C-vitamin, merket ikke noe forskjell på det heller. Så jeg tenker at det... Nei, kutter litt ned fremfor. Jeg føler meg jo i toppform, og jeg ser jo på mine skår, både på Overring med alle ting, at alt er jo bra, så...
Så da tenker jeg at det er veldig bra akkurat nå, og så er det alltid nye ting jeg har lyst til å prøve etter hvert, men da prøver jeg kanskje litt roligere å ta igjennom en ting, og jobbe mer med disse litt sånn vanskelige tingene, som EMF, groundingen, disse tingene som vi ikke ser, som jeg synes er veldig mye tyngre å jobbe med, men jeg kjenner jo at det er det jeg trenger mer enn vitamintilskudd akkurat nå. Jeg spiser nok.
ganske optimalt for meg. Og det er veldig flott. Så avslutningsvis så er vi jo midt i adventstiden i Norge her, og jeg tenker at det er viktig å prøve å sette litt tid til å tenne litt lys og finne ting du er takknemlig for, for det er veldig lett at vi går inn i den mørkere fasen og synes at alt blir litt tyngre for oss alle sammen. Så vi prøver å finne litt inspirasjon i det som har rundt oss da. Og da, jeg tenker kanskje at jeg har lyst til å dra ut i skogen og lage et bål og grille. Jeg har lyst til å
bade. Du må jo kombinere dette i en god synergi med å få varmet opp og gått opp og fylle på etterpå. Jeg har tenkt at jeg begynte å gru meg litt til å være hjemme med hvordan skal jeg få til dette med grounding og sånn, men det går fint å gjøre det hjemme i Norge om vinteren også. Det er masse man kan gjøre. La litt sneballer, klemme tre, alle grønne planter vi har inne. Det er nok av muligheter. Vi må bare se muligheter og ikke tenke at det ikke går. Det er viktig, tror jeg.
Herlig, og jeg tenker at vi skal utfordre oss selv. Det er lett å ta en liten icewalk når du kommer hjem. Så skal vi ta en liten icewalk og bare bli skikkelig kalle. Bare kanskje fem minutter, og så kommer vi inn og varmer oss foran peisen. Kanskje noen av dere der hjemme har lyst til å bli med oss i desember nå og gå turer ute i det kalde været og få litt sånn cryotherapy, naturally. Ja.
Ja, nei, så da Monika, da gleder jeg meg til å nå er det ikke lenge til vi ses igjen, så det gleder jeg meg til, så må du ha det fortsatt fint. Tusen takk jeg skal ut og fiske nå, hva skal du? Du, nå skal jeg ut med min mann og se om det er noe vind her, så vi kan surfe litt
Høres helt fantastisk ut. Kosting masse. Lige må det. Tusen takk til alle dere som lyttet. Vi setter så stor pris på dere alle sammen. Vi ønsker dere en nydelig advent. Meld oss og send en tekst på Instagram eller skriv gjerne en kommentar under. Og så leker vi litt linker på det vi har snakket om. Ha det bra, og vi ønsker alle en god uke. Happy Bioregion!
Vi minner om at dere må snakke med egen lege eller kostholdsveileder om dieter og andre spørsmål relatert til medisiner og supplementer. Informasjon med dele kan ikke bli brukt til å diagnostisere, behandle, forebygge eller kurere noen sykdommer eller tilstander. Start dagen med en god kopp kaffe. Nå får du 250 gram Evergood. Før 54,90. Nå kun 34,90. Du får også 40% rabatt på et stort utvalg ferderetter fra fersk og ferdig. Altid tilbud på noe godt.
Hilsen oss i spar.