#138. Dr. Chris van Tulleken - Why do we all eat stuff that isn't food and why can't we stop?

I podkasten diskuterer Dr. Chris van Tulleken hvorfor mange av oss spiser ultraprosessert mat, til tross for at den er mindre sunn enn naturlig mat. Han forklarer hvordan ultraprosessert mat er laget for å være svært appellerende og vanedannende, og bemerker problemene knyttet til industriell matprosessering.

00:00

Annette Draglund og Dr. Chris von Tulken diskuterer altroprosesset mat i podcasten Leger om livet.

09:06

Mat er essensiell for vår historie, kultur og samfunnsbinding, men ultraprosessert mat truer vår tradisjonelle matkultur.

13:44

Bakverket inneholder høyproteinsmel som bidrar til brødets styrke og elastisitet, i tillegg til amylase og emulgatorer for tekstur.

19:06

Brødet er utviklet av forskere for å få barn til å spise mer, spesialdesignet for å aktivere konstant spising.

28:12

Matvarer er ikke vanedannende i sin naturlige form, men blir vanedannende gjennom ultrabehandling med fett og sukker.

Transcript

Similar

Loading