2/9/2025

SmS #41 Torkil Færø om stressbalanse, solas helende kraft og posttraumatisk vekst

I dette intervjuet med Silje Skjevik diskuterer lege og forfatter Torkil Færø stressbalanse, hjerterytmevariabilitet (HRV), solens helende kraft, og posttraumatisk vekst. De utforsker hvordan livsstil, inkludert kosthold, søvn, og aktivitet, påvirker helsen, og hvordan HRV-målinger kan gi verdifull innsikt. Færø diskuterer også sine bøker, "Pulskuren", "Kamerakuren", og den kommende "Hvilekuren".

00:00

Eldre pasienter tar ofte mange medisiner mot betennelsesrelaterte tilstander, som kan reduseres gjennom bedre hvile og livsstil.

05:46

Viktigheten av å måle hjerteratevariabilitet (HRV) for å forbedre psykisk og fysisk helse gjennom livsstilsendringer diskuteres grundig.

16:36

PMS kan føre til betydelig fysiologisk belastning som påvirker kvinner, og det er viktig å forstå dette for å unngå utmattelse.

21:06

Forfatteren diskuterer sammenhengen mellom livsstil, pulsvariabilitet og risiko for sykdommer som kreft og hjerteproblemer.

41:25

Identifisering av underliggende problemer, som traumer og stressfaktorer, er essensielt for å håndtere psykisk smerte effektivt.

Transkript

En typisk 60-70 år gammel pestpasient da, står gjerne på 7-8 medisiner mot ulike betennelsesrelaterte tilstander.

12.060 s
00:00:00

Det er gjerne type Cipralex eller for en mentaltilsann, depresjon eller angst. De står på en magesekkeregulerende fordi at de har gjerne sur oppstøt og smerte fra magen. De står på en kolesterolmedisin, de står på en blodtryksmedisin, de står på en diabetesmedisin, de står på en stoffskiftemedisin. Og det jeg kaller i pulskolen er en sånn inflammasjonskokteilen.

29.540 s
00:00:12

Og det som er fellesnevneren, rotårsaken til de sykdommene, det er denne kroniske lavgrad i betennelsen, som da påvirker alle organene i kroppen. Så hvis man hadde vært litt mer opps på å hvile og ha aktiviteter som

22.040 s
00:00:42

er mer hensiktsmessige for oss, som passer fysiologien vår bedre, så vil vi kanskje ikke ha hatt alle disse inflammatoriske tilstandene, tenker du da? Så de som ender livet sitt på en måte, de kan skrelle bort det en etter en av medisinene. Du lytter til Snakk med Silje. Jeg heter Silje Skjevik og er utdannet psykologspesialist.

31.120 s
00:01:05

Podcasten min Snakk med Silje omhandler mange forskjellige temaer hvor gjestene mine bringer med seg spennende perspektiver som jeg ønsker å forstå bedre.

7.400 s
00:01:36

Målet med podcasten min er å utvide ytringsrommet slik at vi skal forstå hverandre bedre, bringe folk nærmere hverandre, redusere stigma og med dette bidra til at vi blir litt mindre dømmende. Jeg ønsker å gi rom til perspektiver som i liten grad slipper til i det offentlige ordskiftet, slik at flere kan utvide sin horisont og danne seg egne meninger basert på det personen faktisk sier selv, fremfor å basere det på andres fremstilling.

25.300 s
00:01:44

Jeg setter stor pris på alle som ønsker å støtte podcasten min ved å følge kanalene mine, dele innholdet mitt eller donere valgfritt beløp ved å søke opp Snakk med Silje i Vips eller bruke Vips nummer 806513. Tusen takk for all støtte. Har du en neurologibok her? Ja, sentralnervesystemet. Den er akkurat... Jeg skriver en bok om vagusnerver, skjønner du? Eller jeg er med på å skrive en bok om det.

30.920 s
00:02:09

Og så så jeg i sentralnervesystemet at det er jo tre sider om dagesnerven, og det er ingenting av det som nå er så kjent av hvor viktig den er. Så jeg tenkte, ok, kanskje jeg må kikke i fysiologiboka og neurologiboka for å se om det ikke står noe der heller. Ja, men du kan jo gjerne sjekke ut de bøkene. Jeg kan sikkert vete på det. Ja, men velkommen da, Torkel Fære. Takk, takk.

26.760 s
00:02:41

Du er jo veldig mye forskjellig. Jeg er lege, vakslege, fastlege, har skrevet bøker. Første var vel pulskuren som jeg leste, som du hadde skrevet. Ja, før det. Så jeg har skrevet kamerakuren før det. Ja, det har jeg hørt om. Og nå...

22.060 s
00:03:08

Hvilekuren. Hvilekuren, ja. Men du har gjort mye forskjellig. Du har reist mye, og har du lagd noen dokumentarfilmer? Ja, jeg har lagd dokumentarfilmer, reist mye. Jeg ble egentlig lege for å kunne leve et sånt liv, kunne være frilanslege og kunne...

25.320 s
00:03:30

tjene penger, dra ut og reise, fotografere, finne på ting da. Ja, og har du vært med å jobbe litt som frivillig også? Nei, men jeg var ute for Leger uten grenser. Jeg var faktisk den første som dro ut fra det norske nystartet da, i 96, Leger uten grenser. Så det var en ganske sjelsetten opplevelse da. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å bare jobbe sånn også, og

26.420 s
00:03:56

krigssirurg, eller jobbe i sånne områder. Men så fant jeg ut at vi hadde like mye trøbbel hjemme, sånn at når jeg var der og så hvordan folk led, så var det forståelig. Det hadde vært krig, det var sult, alle hadde mistet noen. Og så kom jeg hjem her hvor vi har alt, og så var folk så misfornøyde, og deprimert, og engstelige,

31.480 s
00:04:23

Og så tenkte jeg, hva i all verden er dette her? Hvorfor er ikke vi som har alle muligheter og har alt vi kunne ønske oss, ikke lykkelige? Og så kom jeg rett derfra, hvor man skulle tro at under de omstendighetene hvor de omtrent mangler alt, at de skulle være ulykkelige, og så var de lykkelige. Så den overgangen der, den husker jeg den var, virkelig rar. Ja. Hvor gammel var du da? Jeg var 27. Ja. Ja, 27 år. Ja.

30.280 s
00:04:55

Så skjønte jeg at ok, her er det noe som jeg ønsker å finne ut da. Så det har nok vært en del av drivkraften bak det jeg har gjort hele tiden egentlig. Ja, og bare utforske hvorfor vi mennesker her i Vesten da er så syke. Både psykisk og fysisk egentlig. Ja.

19.540 s
00:05:26

Ja, for de var jo, altså de var jo, altså bortsett fra selvfølgelig de som sultet, og det døde jo tre barn hver dag på min avdeling, sånn omtrent da. Men de som var oppegående så jo friskere ut, og barna som levde på ett måltid om dagen løp jo rundt da, og var jo så vitale at når du kommer hjem liksom, så ser du at barna er jo mye daffere her.

23.440 s
00:05:46

fortere slitne, og det har det jo vært mange årsaker til, både mentalt, men også mer og mer siden det er fysiologisk, at vi rent fysiologisk lever såpass annerledes i forhold til det vi er konstruert for, på nesten alle plan, at det svekker oss veldig. Og det gir oss også tanker, det gir oss stemninger og følelser og tanker som er vonde og vanskelige, og som vi kan sette ord på.

28.880 s
00:06:09

Men det er ikke nødvendigvis sånn at det er ord som løser opp i de problemene. Så ofte må vi rett og slett endre måten vi lever på, sånn at våre celler, og spesielt hjernecellene, trives bedre, og så forsvinner de tankene i en eller annen grad. Ja, det er jo veldig spennende. Men du har jo skrevet litt om det med livsstil, og hvordan vi kan ...

28.960 s
00:06:38

hvile bedre, hvordan vi kan endre på måten vi lever livene våre på, sånn at vi psykisk og fysisk får det bedre, og en av

16.000 s
00:07:08

De interessante tingene du har funnet ut er jo hvordan hjerteratvariabiliteten kan gi oss veldig viktig informasjon om hvordan vi bør leve livene våre. Det var det jeg synes har vært veldig interessant. Det er veldig mange interessante ting vi kan snakke om, men

18.580 s
00:07:24

Nämnd i episoden

Torkil Færø 

Lege, forfatter, fotograf og foredragsholder, intervjuets gjest. Han diskuterer sine funn og bøker.

Silje Skjevik 

Utdannet psykologspesialist og vert for podcasten "Snakk med Silje".

Snakk med Silje 

Podcasten hvor intervjuet finner sted.

Pulskuren 

En av Torkil Færøs bøker som omhandler hjerterytmevariabilitet (HRV) og stressbalanse.

Kamerakuren 

En annen av Torkil Færøs bøker, som bruker fotografering som metafor for livsmestring.

Hvilekuren 

Torkil Færøs nyeste bok om hvile og stressreduksjon.

Leger Uten Grenser 

Organisasjon hvor Færø jobbet som frivillig i Angola.

Angola 

Krigsherjet land hvor Færø jobbet for Leger Uten Grenser.

Garmin 

Et merke av pulsklokker som brukes for å måle HRV.

The Body Keeps the Score 

Bok av Bessel van der Kolk om traumer og dens påvirkning på kroppen.

Bessel van der Kolk 

Forfatter av boken "The Body Keeps the Score".

stress 

Et sentralt tema i intervjuet, diskutert i sammenheng med helse og velvære.

hjerterytmevariabilitet (HRV) 

Et mål på variasjonen i hjerterytmen, brukt for å vurdere stressnivå.

sollys 

Diskutert som en viktig faktor for helse og velvære.

solkrem 

Diskutert som potensielt skadelig for helsen på grunn av begrenset D-vitaminproduksjon.

ultraprosessert mat 

Matvarer som kan bidra til betennelse og stress i kroppen.

PMS 

Premenstruelt syndrom, diskutert i sammenheng med fysiologisk stress.

PMDD 

Premenstruell dysforisk lidelse, en alvorligere form for PMS.

alkohol 

Identifisert som en av de verste stressfaktorene.

mitokondrier 

Cellenes kraftverk, diskutert i sammenheng med helse og sykdom.

ACE-testen 

Adverse Childhood Experiences, en test som måler opplevelser i barndommen som kan påvirke helsen.

mobbing 

Diskutert i sammenheng med Torkil Færøs oppvekst og posttraumatisk vekst.

posttraumatisk vekst 

Positiv utvikling som kan oppstå etter traumatiske opplevelser.

Sandra Lyng 

Medvert i podcasten "Mesterlivet".

Mesterlivet 

Podcast hvor Færø og Sandra Lyng samarbeider.

Deltagare

Host

Silje Skjevik

Guest

Torkil Færø

Poäng

En typisk 60-70 år gammel pasient står ofte på 7-8 medisiner mot betennelsesrelaterte tilstander.

Illustrerer utbredelsen av kroniske sykdommer.

Rotårsaken til mange sykdommer er kronisk lavgradig inflammasjon.

En kontroversiell påstand som krever videre forskning.

Å måle hjerterytmevariabilitet (HRV) kan gi verdifull innsikt i stressbalansen.

Et nyttig verktøy for selvmonitorering og helseoptimalisering.

Alkohol er den verste stressfaktoren.

En sterk påstand som støttes av målinger av HRV.

Å spise mindre og sjeldnere kan bidra til å roe ned nervesystemet.

Et tips for å redusere stress og forbedre fordøyelsen.

Sollys er viktig for helsen, utover D-vitaminproduksjon.

En påstand som støttes av forskning.

Solkrem hjelper ikke mot kreft.

En kontroversiell påstand som krever ytterligere undersøkelse.

Mobbing kan føre til vekst og utvikling.

Et paradoksalt perspektiv på en vanskelig opplevelse.

Påståenden

Kronisk lavgradig inflammasjon er rotårsaken til mange sykdommer.

Krever mer forskning for å bekrefte.

Hjerterytmevariabilitet (HRV) kan måle stressbalansen i det autonome nervesystemet.

Støttes av forskning.

Alkohol er den verste stressfaktoren.

Basert på personlige erfaringer og HRV-målinger.

Solkrem hjelper ikke mot kreft.

En kontroversiell påstand som krever mer forskning.

Lignende

10/8/2024

Leger om livet

#168. Naturlig friskere, stresstoleranse, hormese og godt stress. Med lege Ragnhild Skari Iuell.

Ragnhild Skari Iuell er lege, yoga- og mindfulnessinstruktør og har nylig kommet ut med boken Naturlig friskere.I episoden snakker vi blant annet om hvordan vi kan høyne stresstoleransen vår, hva hormese er og hvorfor det er viktig, forskjellen på godt og ugunstig stress og hvordan vi kan ta i bruk godt stress for bedre helse.For mer fra Ragnhild: https://www.instagram.com/mindfulnesslegen/Boken Naturlig friskere Tusen takk til alle dere som abonnerer på Apple podcast og Spotify Leger om livet pluss!Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

3/10/2024

Wolfgang Wee Uncut

Torkil Færø | Bli God På Søvn, Selvhjelp og Selvopptatthet, Pulsklokke, Stress, Badstue, Isbad, HRV

Wolfgang Wee Uncut #477: Torkil Færø er lege, fotograf og forfatter. 0:00 Selvutvikling 10:30 Ta ansvar for livet ditt! 12:00 Moderne misnøye 18:23 Selvhjelp og selvopptatthet 22:00...

Se mer

6/10/2024

Henrik Beckheim Podcast

Annette Dragland – Leger om Livet, Kosthold, Psykisk helse, Depresjon, Økologisk mat og Stress

Annette Dragland jobber som lege og driver podcasten Leger om Livet. Hun har tidligere jobbet som fastlege, og har de siste årene jobbet som lege i spesialisering i hudsykdommer. Kapitler:...

Se mer

2/28/2023

Leger om livet

#98. Stress, mestring, press, indre uro og nervesystemet. Med lege Bjarte Stubhaug.

I dagens episode snakker jeg med lege og spesialist i stressmedisin Bjarte Stubhaug om stress, nerveystemet, utmattelse, hvordan stress påvirker fysiologien vår, om mestring og mye mer. Dette er noe av det mest spennende jeg vet om, og jeg håper du kommer til å synes dette er like spennende som meg! Alt godt, AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/Få bonusepisoder og støtt podcasten på https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 eller https://www.annettedragland.no/offers/wzwt7oTe/checkout.Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

8/26/2023

Helsetipspodden

24. STRESS. Et robust nervesystem, økt livskvalitet og aktiv hvile. Gjester: Ina og Margrethe fra Funkmedlivet

Gjester: Funkmedlivet - Nevrologisk fysioterapeut, yogalærer og funksjonellmedisiner Ina Kvam Leraand - Lege og funksjonellmedisiner Margrethe Sunnset Verdens helseorganisasjon har stress som tredje største helseutfordring i verden. En nordisk helserapport fremlagt i 2023 viser til at 9 av 10 nordmenn har opplevd negativt stress, og at 44% har kjent på dette i lengre tid. I denne episoden får du høre om: - Nervesystemets funksjon knyttet opp mot stress - Hvordan stress oppstår og ulike stressorer - Det sympatiske og parasympatiske nervesystemet - Hvilke helseplager stress kan gi - Livslengde og livskvalitet - Helhetlig og individuell tilnærming til stress - Forskjellen på positivt og negativt stress - Avspenningsrespons og aktiv hvile - Hvordan få et robust nervesystem - Verktøy for å håndtere stress Du finner Ina og Margrethe her: www.instagram.com/funkmedlivetwww.funkmedlivet.com Du finner Annette her: www.instagram.com/annette_loeno www.nervusklinikken.no Tips: Annette skal holde workshop om vagusnerven pulskuren.no om vagus søndag 8. oktober 18:00. Åpent for medlemmer og ikke-medlemmer. Informasjon og påmelding finner du her: Pulskuren Workshop: VAGUS. Kunnskap og verktøy som styrker kroppens evne til selvhelbredelse. - Pulskuren.no * Episodens innhold er ikke ment til å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell. Reklame: - Pust av Anlo er Annettes egen smykkekolleksjon med ord og form som skal minne deg om å ta bedre vare på deg selv - 30 dagers gratis lytting på lydbokappen Storytel med over 500.000 lyd- og ebøker: https://www.filify.co/SHxO - Superstate.no er en helsekostbutikk av bra kvalitet. Få 10% avslag med koden NERVUS - 40 euro rabatt på kjøp av valgfri ouraring: Shop Oura Ring Gen3: Heritage Silver Takk for at DU lytter. Setter stor pris på om du legger igjen en vurdering av Helsetipspodden og deler når du lytter. På den måten kan enda flere få tilgang på kunnskapen i Helsetipspodden.

Se mer

10/9/2023

Biohacking Girls

171. STRESS: reduserende tiltak med pust, yoga, meditasjon og HRV måling med Tiril Elstad

I denne episoden der lege Tiril Elstad er gjest deler hun sine studier på HRV knyttet opp not yoga, pust og meditasjon.Hun viser til et studie som bekrefter at yogatreningen reduserte symptomer på angst og depresjon og fikk bedre søvn, og effektstørrelsene var sammenlignbare med en til en kognitiv terapi. Tiril jobber på Balder klinikken og leter etter underliggende årsaker til lidelser og smerter. Tiril jobber også som yogainstruktør. Hun er også glad i å male, synge og være i naturen. Tiril er grunnleggeren av Mithril Yoga, et online medisinsk yogastudio. Vi som biohackere er nysgjerrige på dette med pust, meditasjon og yoga, hvordan dette påvirker vår HRV. Dette er tema i ukens episode.Vi får høre Tirils morgenrutiner som småbarnsmor, Hvordan begynte Tirlis reise inn i yoga og meditasjon? Vi har aller forskjellige innganger til dette. Hun har sansen for den myke siden av yoga.Vi snakker om Tirils studie på mental helse og yoga. Denne studien på 100 studenter. Effektene var veldig gode. Hva skjedde med HRV, innsovnings tid, varighet på søvn, subjektivt hva de følte om egen søvn?Hvordan bruker Tiril disse tingene i sitt møte med pasienter på Balder klinikken? Hvordan bruker hun yoga? Hun begynner med mange blodprøver, tar stilling til alt det medisinske først før hun introduserer verktøy som yoga, pust og meditasjon. Hvordan bruker Tiril det spirituelle i møte med pasienter? Vi må se på helhet for å" heales". Vi går igjennom noen eksempler på type pasient Tiril får på kontoret, med mange diffuse symptomer som har prøvd mye. Pasienter vil gjerne finne ut hvorfor, og det er ikke alltid så enkelt. Hun stiller mange spørsmål for å finne "root cause". Tiril er opptatt av tilskudd av jod, og andre sups.Det er tre pilarer for god helse: det fysiske, det mentale og tanker og det spirituelle.Hva er Walking Meditation eller Micro Movements. hvordan gjør man dette? Dette kan være en fin intro til meditasjon. Focused Attention. Tiril har selv brukt Garmin klokken og sett hva som hjelper på HRV.Hva er godt stress og vondt stress? Stress er en stor del av livet, det er kanskje ikke veien å gå å fjerne alt stress, men man kan prøve fjerne de negative tankene om seg selv. Dette som trigger symptomer på angst og depresjon. Vi må finne balansen mellom negativt og positivt stress for å bygge "reciliense" motstandsdyktighet. Husk at du alltid har ett valg. Huske å be om hjelp. Meditasjon kan hjelpe oss å se disse mønstrene i oss selv. Hva syntes Tiril om målinger? Er det postitivt eller negativt? Vi må koble på kroppens egne signaler, lære oss å lytte. Noen blir veldig stresset av målinger og da er det kanskje mot sin hensikt?Hvorfor er pust så viktig?Hvorfor puster vi? Hva skjer på cellenivå? Hva skjer i mitokondriene? Hva sker med Vagus? Det parasympatiske systemet? Det er mange teknikker for å komme i parasympatikus, vi får Tirils favoritter. Hva er "yogic breathing"? Hva skjer? Og hvorfor? Vi har mange forskjellige pusteteknikker som vi kan bruke, men fellesnevneren er å puste sakte og rolig.Vi snakker om mat, dette med forebyggende medisin, og om det er noen endring på dette feltet?Hva er de største årsakene til dårlig søvn idag? Vi snakker om døgnsyklus som er helt ute hos mange idag, vi har mye uro, mye stress, ser på skjerm...Til slutt får vi Tirils tanker rundt hvordan vi kan Biohacke alt det vi snakker om.TA MED DEG DETTE TIPSET: UT AV HODE OG INN I KROPPENhttps://mithrilyoga.com/norges-yogamedisinske-forening https://www.tirilelstad.comhttps://www.instagram.com/tirilelstad/ https://balderklinikken.no/om-klinikken/team-balder/Her finner du Tiril: @tirilelstad - www.tirilelstad.com

Se mer

9/10/2024

Leger om livet

#164. Når livet drar seg til, steady state, stress og 6 faktorer som styrker. Med lege Trude Salte.

Dagens episode dekker et bredt spekter av temaer, fra stress og innvirkning den har på oss, til hvordan vi kan finne styrke og balanse når livet setter oss på prøve. Som dagens gjest, lege Trude Salte selv sier: "Hva bor i meg når livet virkelig drar seg til?" Dette fikk Trude erfare på nært hold da hun 17. mai 2024 ble innlagt på sykehus med alvorlige nevrologiske symptomer. Hvordan håndterte hun denne akutte krisen? Hvilke strategier brukte hun for å ta vare på sin egen helse i en så krevende tid? Og hva er de seks viktigste faktorene for å bygge seg opp igjen og for å få en robust mental og fysisk helse?For mer fra Trude:https://www.grunnlegene.no/https://www.instagram.com/trudeoglivet/Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

4/1/2025

Leger om livet

#194. Stress, immunforsvar og 5 steg til hverdagsglede. Med lege Anita Pedersen. RE-RELEASE

Anita Pedersen er kommuneoverlegen som har endevendt hele Kåfjord kommune og har forbedret helsen til utallige ved hjelp av små konkrete råd. I dagens episode går vi inn på stress, immunforsvar og 5 råd som har vist seg å øke hverdagsgleden! Og ikke minst- til slutt går vi inn på Anita sine tre S'er, som jeg elsker! Episoden er en release fra 2023, og en av mine mest lyttede til episoder - så håper den gir deg masse glede.5 grep til hverdagsglede link- https://psykiskhelse.no/kurs/hverdagsglede/Ønsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer