9/12/2023

#118. Ikke bare en følelse- hvordan finne veien til lykke og deg selv. Med lege Aili Kristina Hannisdal.

Leger om livet-podcasten snakker med lege og forfatter Aili Kristina Hannisdal om følelser, lykke og å finne vei til deg selv. Hun beskriver sin egen reise fra å være følelsesmessig analfabet til å bli bevisst sine følelser og bruke dem som et kompass i livet. Hannisdal understreker at det er viktig å ta ansvar for sine følelser, lære å kjenne dem og tillate seg å føle dem, selv de vanskelige. Podcasten er en oppfordring til å bli mer bevisst på følelsene våre og bruke dem til å skape et mer meningsfylt og lykkelig liv.

kontakten og det indre anker og
der utifra oss selv og den

Transkript

der utifra oss selv og den kontakten og det indre anker og de følelsene at vi skaper hele vår verden. Og det kule er at når vi får kontakt med de vonde følelsene, så får vi også mer kontakt med de gode. Så jeg pleier å si at alt starter med deg, men det er sånn du også kan få skikkelig, skikkelig kontakt med mening og lykkefølelse i full skala. Og for meg har det i hvert fall aldri vært noe tvil i etterkant om at det var verdt det. Musikk

29.780 s
00:00:02

Hjertelig velkommen til podkasten Leger om livet. Mitt navn er Anette Dragland og jeg er i utdannet lege.

17.220 s
00:00:34

Før vi starter dagens episode, så vil jeg gjerne fortelle at jeg og min kjære venn, lege Torkel Fære, har en live-podcast den 20. september. Der skal vi snakke om alt fra hvilekur til pulskur til søvn og tarmflora. Og jeg håper å se det der. Hvis du ønsker billetter, så er det bare å gå inn på tasopp.no.

23.520 s
00:00:51

Og med det så går vi over til dagens gjest som er skikkelig spennende. I dag har vi jo Eili Kristine Hannestad. Hun er lege, foredragsholder og kursholder. Hun er også forfatter bak tre bøker og formidler kunnskap om medisin, nevrovitenskap og psykologi på endorfinlegen.no og endorfinlegen på Instagram. Hun er nå ute med to bøker.

24.440 s
00:01:15

Den ene heter «Ikke bær en følelse, hvordan våge å lytte til følelsene du helst vil unngå for å finne veien til lykke og deg selv». Og den andre heter «Din ultimate PMS overlevelsesguide». Åh, de begge to bøkene anbefaler jeg varmt. Og i dag, i dagens episode, skal vi snakke om følelser. Hjertelig velkommen, Aili. Tusen takk for en fantastisk intro, og det her har jeg også gledet meg så mye til, å snakke med deg om følelser.

28.460 s
00:01:40

Å gå inn i litt av mekanismene bak følelser og alt det spennende faglige som jeg vet at vi begge brenner for å snakke om. Ja, for det er utrolig mye nytte i å komme i kontakt med sine egne følelser, men det er ikke så lett som man skulle tro. Man har jo på en måte ikke lært det fra barnesalder, men det har ikke vært så mye fokus på det i samfunnet.

23.380 s
00:02:09

Nei, jeg er helt enig, og jeg liker veldig godt det du startet med å si nå, at det er ikke så enkelt, for det er en av de tingene jeg har blitt mest opptatt av også, for jeg opplever veldig at det har blitt veldig sånn fokus på at det skal være så mye sånn quick fix, og at alt skal være så immarienkelt hele tiden, og så tenker jeg at noen ting, og særlig kanskje det å lære seg å føle følelser hvis det er noe du ikke har lært, det er ikke så enkelt. Det krever at du er villig til å gjøre en innsats for å bli kjent med deg,

26.400 s
00:02:32

Men det er mulig, og det er verdt det. Det er i hvert fall min erfaring. Før vi kommer inn på dette, Eilidh, så tenker jeg at jeg har lyst til å spørre deg. Hvorfor har du skrevet to bøker på et år? Jeg skriver jo én bok, og jeg synes det er tungt nok. Ja.

20.440 s
00:02:59

Ja, det er et veldig godt spørsmål, og det finnes flere svar på det for så vidt, men jeg tror det startet med at jeg hadde skrevet endorfinsmedisin, det hadde gått et par år, og jeg hadde veldig, det var jo en ren populærvitenskapelig bok, som gikk veldig bra, fått veldig mye god feedback på at den var veldig nyttig for folk.

18.160 s
00:03:20

Men jeg hadde veldig lyst til å prøve å skrive det enda enklere, og gjøre det enda litt mer tilgjengelig. Og så hadde jeg veldig lyst til å veve inn litt historiefortelling, og litt om hvorfor jeg hadde blitt så opptatt av disse følelsene. For den boka går jo skikkelig dybden på hva er neurotransmittere, hva er disse signalstoffene i hjernen vår som neurotransmittere er, hvordan påvirker de oss, hva er egentlig en følelse? Men

26.440 s
00:03:38

Men så tenkte jeg at jeg har den historien som gjør at jeg blir opptatt av det, og jeg tenkte at det også nok kan hjelpe andre å forstå sine følelser, og kanskje allermest da vekke andres interesse for sine egne følelser og sin på en måte indre følelsesverden. Fordi det handler veldig mye om det å bli nysgjerrig, ikke sant? At man må få den nysgjerrigheten og den gnisten og den lysten til å utforske noe som kan være så vanskelig og ubehagelig. Ja.

26.560 s
00:04:05

Ja, for det er jo akkurat det at det er så mange lag her. Man kan bli irritert for noe som ikke er egentlig roten til det i det hele tatt. Det er veldig lag på lag, og det er veldig fint sagt, for det er akkurat det der. At man kan være rundt oppi et sånt øvre lag, og så ser man det som skjer der, men så er det bare en bitte, bitte liten spiss av det der i sperget, ikke sant? Og så er det alt, alt, alt det som skjer der.

26.020 s
00:04:32

under overflaten og under huden vår og langt ned under bevisstheten som kanskje egentlig er årsaken og det kan være så forvirrende for det kan gjøre at vi opplever en eller annen situasjon her og nå og så får vi masse følelser som gjør at vi oppfører oss på visse måter og gjør ting her og nå men som kanskje egentlig handler om noe som skjedde for lenge siden

21.720 s
00:04:58

Ja, og jeg gleder meg så til å komme inn i dette. Men jeg har jo lest boka di, og den er kjempebra, og den er viktig, og jeg tror at veldig mange kommer til å få god hjelp av den. Men du har jo en sterk historie, Eili, og jeg kjente at det traff meg skikkelig da. Har du lyst til å dele litt? Ja, jeg kan jo si litt om på en måte hvor du kommer fra da, hvis det er det du mener. Ja, ja.

28.860 s
00:05:20

Fordi jeg har jo da egentlig gått fra å, jeg kaller meg selv et følelsesmessig analfabet i den boka, som betyr at jeg vil si at jeg har levd om ikke hele livet, så hvertfall veldig store deler av livet, med å prøve å undertrykke alle ubehagelige og vonde følelser. At jeg prøvde å unngå disse følelsene. Og mye av grunnen til det skjønner jeg jo nå at det handler om at det var min beste mestringsstrategi når jeg var liten.

29.860 s
00:05:49

Jeg har vokst opp med mye kaos rundt meg, og måtte håndtere mye vonde følelser alene. Og igjen nå, som voksen, så vet jeg og har lært, fordi jeg har jobbet i psykiatrien selv også, at når vi er unge, så har vi liksom ikke kapasiteten til å forstå sånne ting. Vi trenger hjelp fra voksne til å forstå følelser, og til å regulere følelsene våre. Så det er ikke så rart da, at min beste strategi var å prøve å legge lokk på de. Ja.

27.720 s
00:06:19

Hvor lenge klarte du det før trykkokeren? Nei, man har jo litt sånn, hva skal man si, det kommer litt episodevis kanskje. Men jeg klarte det ganske godt frem til jeg ble 34. Oi. Hva var det som gjorde at du hadde lyst til å endre på det? Jeg hadde et sånn øyeblikk for meg selv som jeg har fortalt en del om forskjellige steder og som jeg også skriver om i boka, hvor jeg var 34 da.

29.720 s
00:06:48

hvor jeg følte at alt lå rett rundt meg for at jeg skulle ha det skikkelig bra. Jeg hadde et godt forhold. Jeg hadde en god jobb. Jeg var ferdig med medisinstudiet i Oslo og turnustjeneste, og det var sommerferie. Og jeg sendte...

19.540 s
00:07:18

Snap på snap på snap, hundrevis av snapper med grønne trær og prosecco og toppturer og blå himmel og du vet, alle de der greiene der. I ettertid så vet jeg egentlig ikke helt om det var mest meg selv eller verden rundt jeg prøvde å oppvise meg at jeg hadde det bra. Men jeg hadde det ikke bra. Jeg følte ingenting. Jeg hadde veldig lite kontakt med de følelsene som kunne vært der. For jeg hadde hverken kontakt med de vonde eller de dårlige følelsene. Ja.

26.960 s
00:07:38

Nevnt i episoden

Leger om livet 

Podcasten som fokuserer på helse, velvære og livsstil for leger.

Aili Kristina Hannisdal 

Lege og forfatter som er gjest i episoden, kjent for sine bøker om følelser og velvære.

Endorfinlegen 

Hannisdals merkevare og plattform for å dele kunnskap om medisin, nevrovitenskap og psykologi.

Ikke bær en følelse 

Hannisdals bok som fokuserer på å bli bevisst på og håndtere følelser.

Din ultimate PMS overlevelsesguide 

Hannisdals bok som gir råd og tips for å håndtere PMS.

Swahili 

Språk som brukes som et eksempel på å lære et nytt språk, sammenlignet med å forstå følelser.

Meditasjon 

Teknikk som Hannisdal anbefaler for å komme i kontakt med følelsene og finne ord for dem.

Julia Cameron 

Forfatter som anbefaler å skrive tre sider hver morgen for å bli kjent med seg selv.

Terapeut 

Fagperson som kan hjelpe med å håndtere følelser og finne løsninger på vanskelige situasjoner.

Sosiale medier 

Plattformer som kan bidra til sammenligning og perfeksjonisme, som kan være skadelig for selvfølelsen.

Instagram 

Sosial medieplattform som brukes til å dele informasjon og inspirere andre.

Frisk.no 

Nettside hvor Hannisdals bøker kan kjøpes.

Spotify 

Strømmetjeneste for musikk og podcaster.

Apple 

Teknologiselskap som tilbyr strømmetjeneste for musikk og podcaster.

Facebook 

Sosial medieplattform for å dele innhold og kommunisere med andre.

Leger om livet pluss 

En utvidet versjon av podcasten 'Leger om livet'.

Musikk 

Et verktøy som kan brukes til å vekke følelser, både positive og negative.

Skog 

Et sted som kan brukes til å komme i kontakt med seg selv og følelsene sine.

Trening 

En aktivitet som kan brukes til å håndtere følelser, både som en måte å uttrykke dem på og som en måte å distrahere fra dem.

Alkohol 

En form for selvmedisinering som brukes til å unngå følelser.

Jobbing 

En form for selvmedisinering som brukes til å unngå følelser.

Selvfølelse 

En følelse av verdi og trygghet uavhengig av ytre omstendigheter.

Usikkerhet 

En normal og sunn følelse som ikke bør unngås.

Perfeksjon 

En illusjon som ofte fører til sammenligning og uoppnåelige mål.

Hjerne 

Organet som styrer følelser og tanker.

Belønningssenter 

Delen av hjernen som aktiveres når vi opplever glede og tilfredsstillelse.

Reise 

En metafor for personlig utvikling og vekst.

Deltakere

Host

Anette Dragland

Guest

Aili Kristina Hannisdal

Lignende

11/26/2024

Leger om livet

#175. Mønstre fra fortiden, grensesetting, kjernesår og hvordan gi slipp på mønstre som ikke gjør deg godt. Med lege Aili Kristina Hannisdal.

I dag snakker vi om hvordan mønstre fra fortiden, det vi har opplevd, erfart og lært påvirker oss og relasjonene våre- og hvordan vi kan gå fra fryktstyrt til verdistyrt. Med meg har jeg lege Aili Kristina Hannisdal, forfatter bak fire bøker, også kjent som endorfinlegen.Vi går inn på:Hvordan erfaringer fra barndommen påvirker relasjoner og selvbilde. Kjernesår og hva de betyr for vår opplevelse av verdighet. Veien fra fryktstyrte valg til å leve mer i tråd med egne verdier. Grensesetting, offerrollen og hvordan vi kan gi slipp på mønstre som ikke gjør oss godt.Hvordan leve et friere liv. For mer fra Aili Kristina Hannisdal: https://www.endorfinlegen.no/legeromlivet https://www.endorfinlegen.no/takk-etter-ubehagww.ailikristina.nohttps://www.instagram.com/endorfinlegen/Tusen takk til deg som abonnerer. Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

5/14/2024

Leger om livet

#152. Å få det bra uten å måtte bli en bedre versjon av seg selv. Mindfulness, meditasjon og stressmestring. Med lege Morten Finckenhagen

Mindfulness, meditasjon, stressmestring og en vei mot ro uten å måtte bli en bedre versjon av seg selv.Lege Morten Finckenhagen opplevde alle foreldres mareritt, to ganger. Han mistet begge sønnene sine på under et år. I alt det vanskelige fant han en vei mot et godt liv igjen, og i dag snakker vi om en av faktorene som hjalp- mindfulness. Vi går inn på:Hva er mindfulness?Hva skiller metoden fra andre veier til stressmestring og selvutvikling?Hvilken effekter har det?Er mindfulness en mirakelkur mot alle slags plager og problemer? Hva skjer når man praktiserer mindfulness over tid?Hvilke effekter ser Morten hos sine kursdeltakere? Hvordan komme i gang?Morten Finckenhagen er overlege i Direktoratet for medisinske produkter og Enhet for riktig legemiddelbruk, han er spesialist i allmennmedisin og har tidligere jobbet som fastlege på Bekkestua i Bærum i 30 år. Han har tidligere jobbet som universitetslektor ved Universitet i Oslo samt jobbet som lege for leger gjennom Legeforeningen, han er også videreutdannet som Idrettslege og mindfulness-instruktør. En av Mortens kursdeltakere kom med følgende tilbakemelding som oppsummerer denne episoden veldig godt: “Jeg opplever at det er veldig befriende at mindfulness ikke handler om at jeg må bli en bedre versjon av meg selv, men at jeg bare skal legge merke til det som er.”Ønsker deg en fin og meningsfull uke,AnnetteFølg mer fra meg:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

12/12/2023

Leger om livet

#132. Selvfølelse, relasjonell energi og det å føle seg påkoblet. Med Unni Turrettini.

Unni Turrettini er forfatter, advokat, borgeraktivist, internasjonal foredragsholder og ekspert på menneskelig forbindelse. I dagens episode snakker vi om ensomhet, inkludering og tilhørighet, og hvordan finne hjem i seg selv. Vi går også inn på:Hva er egentlig human connection og relasjonell energi?Hva vi kan gjøre for å føle oss mer påkoblet til oss selv og andre? Hvorfor føler så mange seg tom selv om de tilsynelatende har alt?Unnis tre viktige C’er.Mer fra Unni Turrettini: https://unniturrettini.com/https://www.instagram.com/unni.turrettini/Ønsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

6/23/2024

Helsetipspodden

62. Å LEVE HELT OG EKTE. Egenomsorg, aksept, verdi og essensen av hvem vi er bak personlighet, arv og miljø. Kroniske smerter, nervesystemet, vagus og avlæring. Gjest: Mathilde Myklebust

Gjest: Mathilde Myklebust - Jobber som spesial fysioterapeut på Smertepoliklinikken Drammen sykehus. Videreutdannelse innen ortopedisk manuell terapi og en magister i idrettsmedisin fra Karolinska Instituttet i Stockholm. I denne episoden snakker vi blant annet om: - Hva skjer når vi ikke lever i kontakt med våre verdier? - Kroniske smerter og smertemestring - Å ikke bli trodd, hørt eller sett - Tvil, skam, fordømmelse og korsfestelse - Tilstedeværelse, selvomsorg og kjærlighet - Hjernen, nervesystemet, immunsystemet og vagus - Innprogrammering og avlæring - Å komme utenfor og forventninger - Våge å bli trygg til å være seg selv - Materialistisk tidsalder - Lytte innover - Hva trenger jeg for å ha det godt med meg? - Autonom fryktrespons og avinnstallering av fryksrespons - Kronisk lavgradig innflammasjon - Stillhet, refleksjon og fordøye - Parasympatisk og sympatisk nervesystem - Kronisk stressrespons - Kjenne på egen verdi og våge å ta plass til seg selv - Hvile, ro, trygghet og restitusjon - Trossystem - Pusten er essensiell til hvordan vi har det - En daglig praksis - Bevissthet, tanker og følelser - Naturens kraft på nervesystemet og vagus - Essensen av hva vi egentlig er - Re-etablere balanse i nervesystemet og tillate oss til å lytte til kroppen - Tålmodighet, smertemestring og skape deg et godt liv Mathilde finner du her: www.instagram.com/aktivsmertemestring www.smertemestring.no Smertemestring facebook Smertestressmestring youtube Annette finner du her. Her er også linker til påmelding til VAGUS MAGI: annette_loeno | Instagram | Linktree * Episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand ta kontakt med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell. Reklame: - 1200 kr i rabatt i juni, juli og august på Flexbeam med koden 'helsetipspodden'. En smart, bærbar infrarød terapienhet som stimulerer cellene til å produsere mer energi, så du kan reparere muskler, lindre smerte, og restituere deg raskere. - 10% avslag i helsekostbutikken Superstate med koden 'nervus'. Takk for at DU lytter! Jeg blir veldig glad når du legger igjen en god vurdering i din podcastapp og deler episoden på sosiale medier

Se mer

6/25/2024

Leger om livet

#158. Hvordan håndtere følelser, bli mer robust og mindre selvkritisk. Med psykolog Aksel Inge Sinding. (RE-RELEASE)

Takk til ukens sponsor Nextory som gjøre det mulig for meg å drive med podcast. For å registrere seg, klikk på linken nextory.no/livet og du vil da få 45 dager med gratis lytting av bøker i sommerferien. God lytt!I dagens rerelease snakker jeg med psykolog Aksel Inge Sinding om følelser, robusthet og vår indre kritiker. Vi tar et dypdykk inn i hvordan følelser påvirker oss og setter seg hos oss fysisk, hvordan vi kan endre følelser og hvorfor vi skal validere egne og andres følelser. Vi snakker om emosjonsfokusert terapi, hvordan man kan bruke dette til å få det bedre og ikke la minner og følelser fra fortiden begrense oss i nåtiden. Vi går også inn på hvordan noen opplever yoga og mindfulness kan hjelpe og hvorfor noen kan føle at de ‘frigjør’ følelser under en yogaøkt. Vi går også inn på relasjoner og hvordan det å validere følelser kan gjøre at vi kommer nærmere hverandre.Bøker av Aksel Inge Sinding:Selvkritisk Klok på følelserSa jeg noe feil? Mer fra Leger om livet:Instagram.com/dr.annettedraglandfacebook.com/legeromlivet. Ha en kjempefin uke! Alt godt,AnnetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

9/28/2021

Leger om livet

#36. Hvordan få bedre selvfølelse. Med psykolog Maria Østhassel.

I ukens episode snakker jeg med den dyktige psykologen Maria Østhassel, også kjent som profilen bak @psyktdeg på sosiale medier. Maria har et brennende engasjement for å styrke den psykologiske folkehelsa i befolkningen og jeg har gledet meg lenge til å kunne dele av hennes kunnskap. Vi går inn på følgende:Hvordan kan man få god selvfølelse?Hvordan påvirker tankene våre selvfølelsen vår?Hvordan kan man håndtere skam?Hvordan kan man endre de negative tankene man sier til seg selv?Hvordan kan negative tanker om seg selv påvirke andre?Hvordan trene opp evnen til å sette pris på seg selv?Hva synes Maria om å bli en offentlig person?Hvordan møte kritikk på en god måte?Hvordan hjelpe seg selv med eksponeringsterapi?Marias beste råd for å håndtere overgangen fra hjemmekontor til fysisk tilstedeværelse på jobb. 3 konkrete råd for å øke selvfølelsen.Hva tenker Maria skal til for å få et godt liv?Link til psykt deg merkelapp:https://story.snapchat.com/p/aad75f9d-73da-4480-b9f4-56bc2e62615bTed talk verdt å seGood relationships keep us healthier and happierhttps://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happinessHa en kjempe fin uke! Alt godt, Annette Følg meg gjerne på instagram.com/dr.annettedraglandFølg meg gjerne på facebook.com/legeromlivet   Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

8/23/2022

Leger om livet

#74. Hvordan håndtere følelser, bli mer robust og mindre selvkritisk. Med psykolog Aksel Inge Sinding.

I dagens episode snakker jeg med psykolog Aksel Inge Sinding om følelser, robusthet og vår indre kritiker. Vi tar et dypdykk inn i hvordan følelser påvirker oss og setter seg hos oss fysisk, hvordan vi kan endre følelser og hvorfor vi skal validere egne og andres følelser. Vi snakker om emosjonsfokusert terapi, hvordan man kan bruke dette til å få det bedre og ikke la minner og følelser fra fortiden begrense oss i nåtiden. Vi går også inn på hvordan noen opplever yoga og mindfulness kan hjelpe og hvorfor noen kan føle at de ‘frigjør’ følelser under en yogaøkt. Vi går også inn på relasjoner og hvordan det å validere følelser kan gjøre at vi kommer nærmere hverandre. Dette er et så spennende og viktig tema, og jeg er så glad for at dette er første episode i ny sesong! Bøker av Aksel Inge Sinding:Selvkritisk Klok på følelser Om du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger skriv gjerne til meg på instagram.com/dr.annettedragland eller facebook.com/legeromlivet. Ha en kjempe fin uke! Alt godt,AnnetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Se mer

4/15/2023

Helsetipspodden

10. SELVFØLELSE. Om hvordan selvfølelsen påvirker valgene vi tar for helsen vår. Gjest: Anniken Binz

Tema: Selvfølelse, grensesetting, endring og selvomsorg Gjest: Mentaltrener, coach og terapeut Anniken Binz I denne episoden får du høre om hvordan selvfølelse spiller inn på de valgene vi tar, hva man kan gjøre for å øke selvfølelse og hvordan dette kan påvirke helsen vår- positivt og negativt. Videre får du tips på hva du kan gjøre for å øke selvfølelse, ta bedre valg og gi deg mer selvomsorg. Anniken deler fra sin historie som bidro til at hun ble utbrent, hva som måtte til for å kunne ta bedre valg for seg selv og hvordan hun jobber i dag for å hjelpe andre med dette. Stikkord for episoden: utbrenthet, tankesett, yoga nidra, tanker, endring, negativ kritiker, hypnose, mekanismer, teknikker, følelser, selvomsorg, grensesetting, lykke, vonde følelser, hjernen, beskyttelse, utrygghet, lav selvfølelse, foreldrerollen, følelser, tilhørighet, verdifull, ubevissthet, selvtillit, dopamin, uro, bevissthet, sosiale medier, styrke, tilhørighet, trygghet, kritikk, bekymring, selvbilde, ytre stress, indre stress, annerledes, utenforskap, hjernen beskytter, jeg er nok, underbevissthet, avspenning, trening, lydfil, forskning, restituasjon, dopamin, non sleep deep rest, raushet, barndom, oppvekst, garmin, stressnivå, irritasjon, frustrasjon, utmattelse, uthvilt, søvn, verdier, indre konflikt, anerkjennelse, øvelse, behov, drivkraft, tid, nei, overskudd, glede, kjærlighet, frykt, verdier, latskap og lading. Du finner Anniken her: www.instagram.com/annikenbinz Her finner du lydfilen Anniken snakker om: www.annikenbinz/yoganidra Annette deler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap her: www.instagram.com/annette_loeno Episodens sponsor er Eimealt - et fermenteringsverksted i Stavanger som brygger kombucha og lager tradisjonelt melkesyregjærede og upasteruristerte grønnsaker. * Denne episodens innhold er ikke ment å erstatte medisinske råd. Har du en medisinsk tilstand anbefales det å kontakte fastlege eller annet medisinsk helsepersonell. Det er gøy om du deler at du lytter til Helsetipspodden. Ekstra stor stas er det om du vil legge igjen noen stjerner i din podcastapp. Det vil bidra til at enda flere kan oppdage denne podcasten.

Se mer